Esteu aquí

Nova planificació educativa a la ciutat a partir del curs vinent

TEMES: Educació

Nou institut al Fondo d'en Peixo, conversió del Pepa Colomer en institut-escola i noves adscripcions entre escoles i instituts

dijous, 20 desembre, 2018 - 10:45

De cara al curs vinent, l’Ajuntament i el Departament d’Educació de la Generalitat han configurat una nova oferta educativa al Prat que incorpora quatre línies més d’ESO: dues al nou institut que s’està construint al Fondo d’en Peixo (antiga escola del Parc) i dues més sorgides de la transformació del centre Pepa Colomer en institut-escola.

Amb aquestes mesures es prioritza promoure la qualitat educativa, evitant altes concentracions de grups i d’alumnat als centres educatius.

Adscripcions dobles entre escoles i instituts

Amb aquesta nova oferta, caldrà replantejar el model actual d’adscripcions entre escoles i instituts. La principal novetat és que cada escola estarà adscrita a dos instituts, en lloc d’estar-ho només a un com fins ara (consulteu imatge adjunta).

Aquesta proposta d’adscripcions s’ha fonamentat en criteris de proximitat entre escoles i instituts, de capacitat dels instituts, de flexibilitat (adaptació a la demanda i als canvis demogràfics) i de composició d’alumnat.

El nou model respecta en tots els casos l’institut adscrit actualment a cada escola i n’afegeix un de nou. Al mateix temps dona certa capacitat de tria de centre a les famílies i permet ajustar al llarg del temps l’oferta dels centres a les necessitats demogràfiques.

La nova organització educativa a la ciutat es va plantejar a la Taula de Planificació que integren la Generalitat i l’Ajuntament i es va consensuar amb les direccions i les AMPA i AFA dels centres educatius.

Noves adscripcions entre escoles i instituts

Plànol explicatiu (pdf - 89905 bytes)

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 29 novembre, 2021 - 10:00

Els English workshops, un canvi de mirada cap a l’anglès

Ja estan obertes les inscripcions del 2n trimestre

dijous, 25 novembre, 2021 - 12:45

Constitució de la xarxa local de Noves Oportunitats Educatives (NOE) del Prat

Va tenir lloc el passat dijous 18 de novembre

dimarts, 23 novembre, 2021 - 12:00

2 grups bombolla escolars confinats al Prat

A la ciutat no hi ha cap centre educatiu tancat