Esteu aquí

Nova ordenança de plaques solars als edificis

El Ple municipal del 4 de maig aprova la nova ordenança per a la instal·lació de plaques solars de producció d'aigua calenta sanitària a tots els edificis nous

dijous, 5 maig, 2005 - 12:51

L'ordenança romandrà un mes a exposició pública per a la recepció de possibles al·legacions, abans de sotmetre's a l'aprovació definitiva.

Les plaques a què es refereix l'ordenança són per a produir aigua calenta sanitària (ACS), és a dir, la que surt per les aixetes, i no a les plaques fotovoltaiques, que generen electricitat a partir de l'energia solar.

L'ordenança pretén que les plaques proporcionin el 60% del total d'ACS necessària, allà on estiguin instal·lades.

L'ordenança obligarà a instal·lar plaques solars a tots els edificis residencials d'obra nova, així com als ja construïts que se sotmetin a una reforma integral o a un canvi d'usos, sempre que tinguin cinc habitatges o més. Es preveuen, però, algunes excepcions i rebaixes a les exigències, com quan no hi hagi prou espai per instal·lar les plaques.

Els equipaments cívics, esportius, assistencials, etcètera, també s'hauran d'acollir a l'ordenança quan usin una quantitat significativa d'ACS, així com les indústries (tret de les que hagin d'escalfar quantitats ingents d'aigua per als seus processos productius).

L'Ajuntament ha iniciat una campanya informativa sobre la nova ordenança adreçada a tota la ciutadania, i en especial a les parts més afectades, com promotors i constructors d'habitatge.

Compartir

Noticies relacionades

Espigolada

divendres, 22 octubre, 2021 - 12:30

Èxit de participació a l’espigolada popular

Gairebé una vintena de persones han participat a una de les primeres...
Visita Uralde 1

dijous, 21 octubre, 2021 - 19:30

Diverses personalitats polítiques s'informen sobre el terreny dels valors del Delta del Llobregat i la importància de preservar-lo

Atenen una crida de l'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, que ha convidat entre...

dijous, 21 octubre, 2021 - 16:15

Comença la instal·lació de plaques fotovoltaiques als equipaments municipals

A l’escola Charles Darwin s’està realitzant una prova pilot i el projecte...