Esteu aquí

Nova Ordenança de civisme i convivència ciutadana

El 28 de gener el saló de plens de l'Ajuntament va acollir una sessió extraordinària on es va aprovar l'Ordenança municipal de civisme i convivència ciutadana i l'adhesió al manifest "El Prat pel Civisme".

dissabte, 1 març, 2003 - 01:00

L'Ordenança, aprovada per unanimitat dels grups polítics (ICV, PCS, CiU i PPC), recull prop d'un centenar d'articles amb l'objectiu que el Prat sigui, de manera gradual, una ciutat més amable, acollidora i sostenible, on el diàleg, la tolerància i el respecte formin part del comportament quotidià. El document pretén ser un instrument que permeti garantir els drets i deures de la ciutadania, respectant els principis bàsics d'igualtat i de no discriminació, així com promoure els valors d'adhesió i de solidaritat, amb especial cura vers aquelles persones que tenen major dificultat d'accessibilitat i d'inserció social. El centenar d'articles es troben ordenats en sis àmbits, com ara l'ús dels béns públics, l'entorn urbà, el comportament i la conducta urbana, els drets i deures de la ciutadania i, finalment, un capítol de disposicions generals i el règim sancionador corresponent. Podeu consultar el contingut de l'Ordenança a l'apartat Ajuntament/Ordenances del web municipal: www.aj-elprat.es

Drets i obligacions

El document recorda tots els drets que tenen els pratencs i pratenques, però també fa constar les seves obligacions. Pel que fa al comportament a la via pública, l'Ordenança recull les conductes a festes i espectacles públics, la prohibició de focs i activitats pirotècniques, així com el consum de drogues o begudes alcohòliques, per citar-ne alguns exemples. En l'àmbit de l'entorn urbà es prohibeix qualsevol activitat que ocasioni un deteriorament o perjudici al medi ambient. Així, se sancionaran les pintades o grafits, i la col·locació de pancartes o cartells en els espais no autoritzats. L'Ajuntament també tindrà molta cura de les emissions de productes contaminants o d'olors molestes, nocives i perjudicials per a les persones i el medi ambient. D'altra banda, també està prevista la sanció pel que es coneix com a contaminació acústica, així com l'abocament de residus, ja siguin runes, trastos vells o bé restes agrícoles i ramaderes. L'incompliment de l'Ordenança se sancionarà amb diferents quantitats econòmiques, en funció de la seva gravetat, en cas que no estiguin regulades per la legislació sectorial corresponent.

El Prat pel Civisme

Durant el Ple, també es va procedir a la lectura i adhesió a un manifest on es recullen tota una sèrie de compromisos per tal de fer del Prat una ciutat més cívica, solidària i tolerant. Prop d'un centenar d'entitats i associacions pratenques de tots els àmbits (esportives, cultures, veïnals, religioses, etc.) van donar suport a aquesta iniciativa, a la qual també s'han afegit totes les forces polítiques i agrupacions sindicals.

A banda de la intervenció de les diferents forces polítiques, durant el Ple també van intervenir representants de tres àmbits del nostre municipi. Montserrat Torres va prendre la paraula en nom del Consell de la Gent Gran, Àngels Alcaide ho va fer en nom de les Ampa, i Valentí Alonso en nom del Consell Veïnal de Sant Cosme. Totes aquelles persones que vulguin fer la seva adhesió al manifest, com testimoni cívic, ho poden fer plasmant la seva signatura en uns documents que trobaran als equipaments esportius, culturals, i a la OIAC, entre altres.

 

Pere Tejedor

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 1 desembre, 2021 - 19:30

Primer any del model de gestió pública de l’atenció domiciliària del Prat, un dels primers municipis catalans a desmercantilitzar el servei

El ple aprova que el Servei d’Ajuda a Domicili (SAD) del Prat sigui gestionat...

dimecres, 1 desembre, 2021 - 13:45

El Prat commemorarà el Dia Internacional del Drets Humans amb diferents activitats

L'Organització de les Nacions Unides va establir el 10 de desembre com el Dia Internacional dels Drets Huma...