Esteu aquí

Nova funcionalitat de l'app de seguretat, per a dones en risc de patir violència masclista

El botó d'assetjament s'activa a proposta de la Policia Local i previ consentiment de la dona

Pantalla inicial de l'app de seguretat del Prat.

dimarts, 18 febrer, 2020 - 13:15

L’Ajuntament del Prat ha incorporat noves funcions a l’aplicació mòbil de seguretat ciutadana, perquè les dones que es trobin en risc de patir violència masclista puguin alertar la Policia Local de forma immediata. 

Aquesta funcionalitat s'activa a proposta de la pròpia Policia Local i només amb el previ consentiment de la destinatària del servei. 

Quan la dona a la qual se li ha activat el servei clica el botó d'alerta s’activa automàticament un avís que arribarà a la Policia Local del Prat, que podrà geolocalitzar la dona i desplaçar-s’hi immediatament.

També funció preventiva

El nou sistema incorpora una segona funcionalitat, oberta a tothom, de caire preventiu: les persones usuàries poden programar una alerta introduint el temps que solen trigar en fer un determinat recorregut (de la feina a casa, de la discoteca al metro, etc.). En cas que se superi el temps previst i no s’hagi desactivat l’alerta, s’enviarà automàticament un avís a la Policia Local, que a més disposarà de tota la traçabilitat del recorregut seguit per la persona usuària.

Les policies dels municipis metropolitans i d’altres ciutats estan coordinades, de manera que el sistema funciona fora del Prat, fins i tot a l’estranger.

El sistema, que preserva en tot moment l’anonimat de la persona usuària, és una eina més per reforçar la prevenció de la violència masclista al Prat, que es treballa des d’una àmplia xarxa de serveis i organismes coordinats pel SIAD (Servei d’Informació i Atenció a les Dones).

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 21 setembre, 2023 - 13:30

Una Festa Major inclusiva i lliure de sexisme

Un any més, arriba una nova edició de la Festa Major. Des de l’Ajuntament es treballa amb l’objectiu de que tota la ciutadania pratenca pugui gaudir-la obertament, sense ...