Esteu aquí

Nova edició del Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones

Entitats i Ajuntament proposen diverses activitats per commemorar aquesta diada, que se celebra el 28 de maig

divendres, 11 maig, 2018 - 09:45

El proper 28 de maig se celebrarà el Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones. L'Ajuntament i entitats de la ciutat organitzaran un seguit d’actes per reivindicar la igualtat de les dones a ser ateses i tractades dels seus problemes de salut per aconseguir un major benestar físic, mental i social. 

Les estadístiques diuen que les dones tenen pitjor salut que els homes i que, tot i tenir una esperança de vida més alta, viuen menys anys lliures de malaltia. Els dolors crònics, el reumatisme, l’ansietat i la depressió, malalties sovint invisibilitzades, són problemes amb major incidència en les dones com a conseqüència de factors socials com ara tenir menys poder i pitjors condicions laborals. 

Xerrades de sensibilització

L’acte central girarà al voltant d’una xerrada de la doctora Carme Valls, endocrinòloga i especialista en salut, qui parlarà dels “5 plaers” i es realitzarà el mateix dilluns 28 de maig a les 19 hores, al Cèntric Espai Cultural.

El dimecres 23 de maig es realitzarà una xerrada sobre la prevenció de l'infart en les dones, a les 17:30 h al Cèntric Espai Cultural.

També el dilluns 4 de juny es farà una xerrada sobre “malalties invisibles”, com la síndrome del túnel carpià, que afecta sobretot al col·lectiu de treballadores de la llar, a les 18 h a Cases d’en Puig.

Activitats físiques

Parlar de salut és fer-ho d’exercici físic. Per aquest motiu s’han organitzat diverses activitats com exhibicions d’aerobatuca, tai-txí, sessió de flamenc-teràpia i algunes activitats als complexos esportius (ioguilates i rehabilitació del sol pelvià). A més a més es realitzaran tallers amb joves esportistes sobre autoimatge per reflexionar com aquesta afecta al nostre benestar.
 

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 22 agost, 2019 - 10:30

Nous ajuts de l'Ajuntament per cursar estudis superiors

Per a joves del Prat que el curs vinent facin cicles formatius de grau...

dimarts, 30 juliol, 2019 - 12:30

Infants sahrahuís passen les vacances d'estiu amb famílies del Prat

Tres nenes del campament de persones refugiades de Tindouf, al desert algerià...

dimarts, 30 juliol, 2019 - 09:45

L'Ajuntament destina 239.000 € a ajuts per a activitats extraescolars

El curs vinent se'n beneficiaran més de 1.400 alumnes de famílies amb...