Esteu aquí

Nova edició del Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones

Entitats i Ajuntament proposen diverses activitats per commemorar aquesta diada, que se celebra el 28 de maig

divendres, 11 maig, 2018 - 09:45

El proper 28 de maig se celebrarà el Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones. L'Ajuntament i entitats de la ciutat organitzaran un seguit d’actes per reivindicar la igualtat de les dones a ser ateses i tractades dels seus problemes de salut per aconseguir un major benestar físic, mental i social. 

Les estadístiques diuen que les dones tenen pitjor salut que els homes i que, tot i tenir una esperança de vida més alta, viuen menys anys lliures de malaltia. Els dolors crònics, el reumatisme, l’ansietat i la depressió, malalties sovint invisibilitzades, són problemes amb major incidència en les dones com a conseqüència de factors socials com ara tenir menys poder i pitjors condicions laborals. 

Xerrades de sensibilització

L’acte central girarà al voltant d’una xerrada de la doctora Carme Valls, endocrinòloga i especialista en salut, qui parlarà dels “5 plaers” i es realitzarà el mateix dilluns 28 de maig a les 19 hores, al Cèntric Espai Cultural.

El dimecres 23 de maig es realitzarà una xerrada sobre la prevenció de l'infart en les dones, a les 17:30 h al Cèntric Espai Cultural.

També el dilluns 4 de juny es farà una xerrada sobre “malalties invisibles”, com la síndrome del túnel carpià, que afecta sobretot al col·lectiu de treballadores de la llar, a les 18 h a Cases d’en Puig.

Activitats físiques

Parlar de salut és fer-ho d’exercici físic. Per aquest motiu s’han organitzat diverses activitats com exhibicions d’aerobatuca, tai-txí, sessió de flamenc-teràpia i algunes activitats als complexos esportius (ioguilates i rehabilitació del sol pelvià). A més a més es realitzaran tallers amb joves esportistes sobre autoimatge per reflexionar com aquesta afecta al nostre benestar.
 

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 16 gener, 2020 - 13:15

Activitat per a joves amb motiu del Dia de la Mediació

Al Prat se celebrarà amb un teatre-fòrum per a joves sobre gestió de conflictes

dimecres, 15 gener, 2020 - 12:45

Activitats per celebrar l’any nou xinès al Prat

Tallers de decoració amb paper retallat, cal·ligrafia xinesa, música i contes...

dimecres, 15 gener, 2020 - 12:00

La campanya pel bon tracte a la gent gran arriba als centres cívics del Prat

Exposicions de dibuixos escolars i activitats al voltant de la campanya...