Esteu aquí

Nova edició del certificat de professionalitat de Soldadura

El curs passat la inserció laboral va arribar al 73 %

dilluns, 10 febrer, 2020 - 10:15

El Centre de Promoció Econòmica de l'Ajuntament del Prat imparteix, des de fa gairebé 20 anys, l’especialitat de soldadura dins de la família professional de fabricació mecànica. Actualment porta a terme el certificat de professionalitat de nivell 2 de Soldadura Oxigàs i Soldadura MIG-MAG.

L’alumnat, durant les 640 hores de formació del curs, aprèn a desenvolupar les diferents funcions que realitza un/a soldador/a:

  • Analitzar plànols de fabricació, reparació i muntatge de construccions metàl·liques per tal de determinar el procediment més adequat per soldar.
  • Participar en les operacions de tall per preparar peces per soldar i complir les especificacions tècniques exigibles, normes de qualitat i normes de prevenció de riscos i mediambientals.
  • Realitzar les operacions de soldadura d’acord amb les especificacions de procediments de soldadura (WPS) complint les normes de prevenció de riscos laborals i mediambientals.

Pràctiques en empreses

La  formació és complementa amb la realització de pràctiques en diferents empreses a la finalització del curs, per tal que l’alumnat pugui tenir contacte laboral real amb el sector i consolidar els coneixements del curs.

Alt nivell d'inserció laboral

Aquesta especialitat formativa destaca per les seves dades d’inserció laboral, que sempre han estat molt bones. En la programació d’enguany la inserció és ja d’un 60 %, dada molt positiva tenint en compte que el curs va finalitzar el 16 d’octubre de 2019. La inserció a través de les empreses de pràctiques és ja d’un 45 %. A l’edició passada d’aquest curs la inserció va arribar al 73 %.

Únic a la comarca

L'Ajuntament del Prat és l'únic del Baix Llobregat amb un centre on s'imparteix aquesta qualificació professional. A la comarca també es poden trobar dos centres més que imparteixen una altra qualificació professional complementària a aquesta, com és la Soldadura d’elèctrode revestit i TIG .

Tant si ets dona com si ets home i vols treballar al sector, pots participar en el proper curs que comença al mes de febrer. Podreu trobar més informació a l’apartat “Vols formar-te?” del web i fer la preinscripció online: online.elprat.cat o bé de forma presencial al Centre de Promoció Econòmica.

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 8 abril, 2020 - 13:30

Nou servei d'atenció telefònica sobre economia, comerç i ocupació

Aquest servei funciona de dilluns a divendres de 9 a 14 h i de 15 a 17 h.

dimarts, 31 març, 2020 - 10:45

Totes les botigues del Prat que venen aliments hauran d'estar tancades de les 21 a les 7 h

L'Ajuntament vol reforçar el compliment del confinament, sobretot en horari...
Consells per comprar ciutadania

dilluns, 23 març, 2020 - 14:45

Es reforcen les indicacions de seguretat per a comerciants i clients per evitar els contagis per coronavirus

Mentre duri l’estat d’alarma, una de les poques activitats essencials que...