Esteu aquí

Nova edició de les Jornades Ciutats Defensores dels Drets Humans

Quatre reconeguts activistes internacionals visitaran el Prat

dijous, 1 octubre, 2015 - 10:15

Entre el 29 de setembre i el 10 d'octubre tindran lloc al Prat, per tercer any consecutiu, les Jornades Ciutats Defensores de Drets Humans, un projecte conjunt de tretze Ajuntaments catalans, l'Institut Català de Drets Humans, la Comissió d'Ajuda al Refugiat, la Casa Amèrica de Catalunya, la Diputació de Barcelona, el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i el Fòrum de Síndics i Defensors Locals.

Gràcies a aquest treball conjunt i a la suma de recursos tècnics i econòmics, cada un dels municipis participants pot comptar amb la presència de reconeguts activistes internacionals.

Aquest projecte té per finalitat valorar i donar suport a la tasca dels defensors i defensores dels drets humans, individus, grups i organismes de la societat, que sovint posen en perill la seva vida i llibertat pel fet de reivindicar i exercir drets que són universals, però no sempre respectats.

Quatre activistes
Aquest any al Prat comptarem  amb la presència d'Helena Maleno, activista del col·lectiu Caminando Fronteras, resident a Tànger, que treballa per la defensa dels drets del emigrants, especialment a la frontera de Ceuta i Melilla; de Pedro Pantoja, sacerdot jesuïta format sota els preceptes de la teologia de l’alliberament que lluita per la protecció dels emigrants en territori mexicà; Andrés Krakenberger, defensor de l'abolició de la pena de mort; i Maryan Al-Khawaja, que va començar el seu activisme amb només 24 anys, arran de les protestes de la primavera àrab a Bahrain al 2011.

Programa d'activitats
El programa d'activitats inclou dues conferències al Cèntric Espai Cultural a càrrec de reconeguts activistes internacionals: Dilluns 5, a les 19 h, xerrada amb Helena Maleno i Pedro Pantoja, moderada per Mireia Vehí. I Dijous 8, a les 19 h, xerrada  amb Andrés Krakenberger i Maryam al Khawaja, moderada per Bertran Cazorla. A més a més, dimecres 7, a les 20 h, al Cine Capri, es projectarà la pel·lícula "Pequeñas mentiras piadosas" amb la participació del director Niccolò Bruna i el productor Adrià Lahuerta. I divendres 9, al matí, una activitat especialment adreçada a l'alumnat de secundaria i batxillerat, dels centres educatius de la ciutat.

Compartir

Noticies relacionades

Residència de gent gran

dimarts, 31 març, 2020 - 10:15

L'alcalde demana que la UME faci tasques de desinfecció a la residència de gent gran Onze de Setembre

Lluís Mijoler trasllada a la Delegada del Govern espanyol a Catalunya la...
Residència de gent gran

dilluns, 30 març, 2020 - 09:00

El Prat demana al Govern un pla d’actuació urgent per garantir la protecció als serveis domiciliaris i a les residències de la ciutat

L’Ajuntament del Prat de Llobregat ha reclamat a la Generalitat de Catalunya...
Mascaretes coronavirus El Prat

dissabte, 28 març, 2020 - 19:45

L'Ajuntament agraeix les iniciatives ciutadanes que fan mascaretes i recorda que són una protecció complementària, però no suficient davant del coronavirus

Respectar el confinament, mantenir la distància de seguretat i mantenir la...