Esteu aquí

Nova edició de l'activitat pedagògica "Canvi de marxa" sobre accidents

Organitzada per la Policia Local del Prat, se celebra avui al Cèntric per a adolescents i joves d'entre 14 i 18 anys

dijous, 7 abril, 2016 - 11:15

La Policia Local del Prat de Llobregat organitza, dins del seu programa d'educació per a la mobilitat segura, l'activitat pedagògica "Canvi de marxa", amb l’impuls de la Fundació Mutual de Conductors i el suport del Servei Català del Trànsit.

Amb l’objectiu de conscienciar els joves d’entre 14 i 18 anys d’edat sobre les causes i conseqüències dels accidents de trànsit, aquesta activitat fomenta l’adquisició d’hàbits segurs en la mobilitat, tot recolzant-se en un espectacle multimèdia d’impacte.

Es pretén que, a partir d'una representació fictícia, amb testimoniatges reals, els adolescents i joves prenguin consciència sobre factors de risc com ara l’alcohol, les drogues, les distraccions, les presses, la fatiga o l’excessiva laxitud dins del vehicle. A més, també es vol promoure l’autoprotecció dels joves davant dels riscos a la via pública, així com garantir sempre una mobilitat segura. En definitiva, es tracta que les noves generacions s’eduquin en la prevenció de la sinistralitat i la consolidació de conductes responsables que els protegeixin dels potencials perills i millorin la seguretat viària.

Personatges reals
L'acte compta amb la participació de progatonistes reals d'accidents de trànsit. Durant el seu relat s’intercalen vídeos informatius i també testimonis reals d’un policia local del Prat de Llobregat, un bomber del parc del Prat i un membre del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que expliquen la seva experiència professional com a cossos d’emergència que s’ocupen de la gestió més immediata d’un accident de trànsit.

Així mateix, també es recullen els testimonis reals d’una persona que ha patit un sinistre i d’un familiar d’una víctima, que mostren les conseqüències que tenen els accidents de trànsit per als mateixos afectats i per a les persones més pròximes.

Al Cèntric
"Canvi de marxa" té lloc aquest matí a l'auditori del Cèntric. Hi assitiran alumnes de batxillerat dels instituts Estany de la Ricarda i Baldiri Guilera.

Tot seguit podeu veure un vídeo de l'edició del "Canvi de marxa" de l'any passat.

 

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 28 novembre, 2022 - 15:00

La ciutadania pratenca s’aplega per mostrar el seu rebuig contra les violències masclistes

El passat 25 de novembre van tenir lloc a la nostra ciutat diferents aplecs ciutadans per condem...
Reunió de l'alcalde amb la delegada del Govern de l'Estat

dimarts, 22 novembre, 2022 - 12:45

Mijoler demana a la delegada del Govern el compromís de l’Estat per impulsar l’estació intermodal al Prat i frenar la regressió del litoral

L’alcalde del Prat també ha reiterat a Maria Eugènia Gay que el consistori...
Simulacre d'emergència d'accident aeri a la platja del Prat.

dijous, 17 novembre, 2022 - 10:30

Simulacre d’accident aeri al Prat dilluns vinent al matí

Durant la realització del simulacre, el matí de dilluns, s’informa a la...