Esteu aquí

Nova convocatòria del projecte Niu Incubadora Social per donar suport a iniciatives i idees emprenedores en l'àmbit de l'economia solidària al Prat

El projecte Niu Incubadora Social llança una nova convocatòria per donar suport a 10 projectes i idees d’empreses d’economia solidària al Prat. Aquest mes de setembre, s'ha obert el període de presentació de candidatures del Niu Incubadora Social 2023-2024.

dimarts, 19 setembre, 2023 - 12:00

El projecte Niu Incubadora Social llança una nova convocatòria per donar suport  a 10 projectes i idees d’empreses d’economia solidària al Prat.  Aquest mes de setembre, s'ha obert el període de presentació de candidatures del Niu Incubadora Social 2023-2024.

Niu Incubadora Social és un projecte de l’Ajuntament del Prat de Llobregat, gestionat tècnicament per la cooperativa local Heres Social. Aquesta incubadora local té ja una àmplia trajectòria i ha ajudat a posar en marxa projectes actualment ja consolidats de diferents sectors de l'Economia Solidària. L'objectiu de la Incubadora és fer viables idees o projectes d’empresa, en una fase inicial de desenvolupament, per assegurar que poden fer-se realitat en un breu període de temps i generar un impacte social positiu. 

Quina mena d’idees i projectes acull la Incubadora? 

Si un projecte compleix aquestes condicions,  tindrà opcions de participar a la Incubadora Social 2023-2024 si formalitza la seva candidatura:

  • Una idea o projecte que es vol testejar i que es vol tractar de fer realitat en un breu període de temps.
  • Un projecte  vinculat amb l’economia social i respectuosa amb el medi ambient que té efectes positius per a la societat i/o natura,  per fer un món millor (en forma de cooperativa, associació, fundació...).
  • És necessari poder dedicar-li, com a mínim, 2 hores a les setmana, entre octubre de 2023 i gener de 2024 per participar en les formacions presencials/online.
  • Es vol fer o establir al Prat de Llobregat

El Programa NIU Incubadora Social es divideix en 3 grans blocs (formació, mentoria i presentació) i té una durada aproximada de 6 mesos.

Vinculada a Coworking Uikú del carrer de Primer de Maig del Prat, compta amb l’atractiu d’oferir un espai de treball gratuït durant quatre mesos per al projecte que millor sàpiga presentar-se en la sessió de cloenda que se celebra al final de la convocatòria.

En la darrera convocatòria, el curs 2022-2023, van participar, entre d’altres, La Maranya, Maternar en calma, Allbordados, Cultiva , Míriam Farré o Vivències i expressions d’una feina a l’ús.

Trobareu més informació i l’enllaç per fer les preinscripcions al següent enllaç

En la pàgina web de la cooperativa Heres Social, hi trobareu també vídeos i entrevistes a les empreses participants en l’edició anterior.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 24 maig, 2024 - 12:15

La fira a la Plaça de Roigé i Badia tanca el projecte “Cultura Emprenedora a l’Escola” (CuEmE)

Quatre escoles i 150 infants de 5è de primària de la ciutat participen en una...
FP mecàniques avions

dijous, 23 maig, 2024 - 12:00

Demà arrenca el període de preinscripció per als cicles formatius de grau mitjà i de grau superior 2024-2025

El tràmit pot formalitzar-se fins al dijous 30 de maig

dijous, 23 maig, 2024 - 09:00

Premis El Prat Emprèn Marta Mayordomo 2023

Aquest passat dimarts, 21 de maig es va celebrar la 16a edició dels premis El Prat Emprèn Marta Mayordomo, on es premia l'emprenedoria dels pratencs ...