Esteu aquí

Nova campanya de recollida d'aliments per a famílies necessitades

Els dies 31 de maig i 1 de juny es faran recaptes al Prat

dijous, 30 maig, 2013 - 12:15

A partir del 31 de maig i durant el mes de juny es desplega al Prat, com l’any passat, la campanya “Fem comunitat, ningú no s’ha de quedar fora”. L’objectiu és recollir aliments, productes bàsics o diners per al Punt Solidari del Prat i, així, ajudar les famílies més necessitades de la ciutat.

El Punt Solidari, que compta amb una quarantena de voluntaris/àries, és un servei de l’Ajuntament del Prat en conveni amb Càritas Parroquial i Creu Roja per donar suport a les famílies que viuen una situació difícil a conseqüència de l’actual crisi econòmica i social. El Punt Solidari té dos punts de distribució d’aliments: un a la parròquia de Sant Pere i Sant Pau, coordinat per Càritas, i un altre a l’antiga Escola del Parc, coordinat per la Creu Roja.

La sol·licitud de suport i la coordinació del Punt Solidari es fa des dels Serveis Socials d’atenció primària de l’Ajuntament, que decideixen quines famílies tenen necessitat d’acudir al Punt Solidari.

Activitats previstes
El divendres 31 de maig i el dissabte 1 de juny es faran dos recaptes d’aliments a 25 supermercats del Prat. Posteriorment, durant el mes de juny s’organitzaran recaptes i actes de sensibilització als centres educatius (on es recolliran productes d’higiene entre el 3 i el 7 de juny), i entre les entitats, empreses i comerços de la ciutat.

Com podemparticipar-hi?
Per fer de voluntaris/àries a la recollida d’aliments us podeu posar en contacte amb el Punt del Voluntariat de Cases d’en Puig (voluntariat@elprat.cat) o trucar al tel. 933 790 050, ext. 5600. Per a altres col·laboracions amb el Punt Solidari podeu enviar un missatge al correu electrònic puntsolidari@elprat.cat.

Un any de Punt Solidari
Durant el seu primer any de funcionament, el Punt Solidari del Prat ha atès 826 famílies (2.650 persones, de les quals 1.107 menors d’edat). La majoria de les famílies han rebut l’ajut durant 3 o 6 mesos, per bé que n’hi ha algunes que han necessitat el servei durant més temps.

La necessitat d’aquest servei s’entén si pensem que a mitjan maig, al Prat, hi havia 6.187 persones a l’atur, de les quals unes 2.500 no rebien cap tipus de prestació i unes 90 només l’ajut de 400 euros mensuals, que té una durada màxima de 6 mesos.

Atès que aquesta situació empitjora, el Punt Solidari ampliarà aquest mes de juny la seva capacitat, de manera que podrà atendre 126 famílies cada setmana (és a dir, 1.100 famílies i 4.000 persones l’any). Aquesta capacitat està calculada en base a atendre una mateixa família durant 3 mesos i amb lliuraments quinzenals.

 

Compartir

Noticies relacionades

Tallers catala joves migrants

dimecres, 3 agost, 2022 - 10:00

Finalitzen els tallers de reforç de català per a jovent nouvingut

Aquests cursos volen facilitar l’adaptació de l'alumnat de procedència...

dimecres, 27 juliol, 2022 - 13:30

L’oci i la cultura, bandera de l’estiu al barri de Sant Cosme

Totes les activitats comunitàries s’han dut a terme a les places, equipaments...

dimecres, 20 juliol, 2022 - 18:30

L’entitat Orgull Pota Blava tanca el seu cicle d’activitats per l’alliberament LGTBIQ+ amb el Pícnic de colors

El centre cívic Sant Jordi - Ribera Baixa ha acollit 7 activitats en el marc...