Esteu aquí

Nova campanya de disciplina vial

Poder-se moure a peu i utilitzar l'espai públic és un dret de tots els ciutadans. Fer que tothom pugui gaudir d'aquest dret de moure's lliurement a peu pel carrer és un deure prioritari de l'Administració.

dilluns, 1 abril, 2002 - 02:00

Des del programa "El Prat, ciutat dels infants" i amb la col·laboració de la gent gran, es durà a terme una campanya de sensibilització sobre el perjudici que representa per als vianants el fet de deixar els cotxes mal aparcats en passos de vianants, a sobre de la vorera o en doble filera. A finals de febrer es va celebrar un Consell d'Infants amb la presència de la Policia Local per tractar sobre aquest tema i altres, relacionats amb la circulació de vehicles i la convivència d'aquests amb els vianants, amb especial atenció quan es tracta de persones amb discapacitat, infants i persones grans.
Quan trobem un cotxe aparcat al damunt de la vorera, aquest envaeix un espai destinat al vianant. Una persona impossibilitada que s'ha de moure en una cadira de rodes, un invident, un pare o una mare que duu el seu fill petit amb un cotxet, tindran dificultats per avançar i continuar el seu camí, si no baixen de la vorera. El mateix li passarà a un nen o un avi que, d'aquesta manera, s'exposen a un perill innecessari a més d'una incomoditat.

Multes simbòliques
Els representants dels nens i nenes de la ciutat han pensat d'elaborar una enquesta per recollir l'opinió i els suggeriments de diferents sectors de la ciutadania. A més, dissenyaran multes simbòliques amb un lema i un dibuix, que es posaran en tots aquells cotxes que detectin mal aparcats. Això ho faran tant els infants com gent gran i persones amb disminució.
Així es pretén sensibilitzar els conductors perquè utilitzin correctament el vehicle i respectin els espais destinats per als vianants. Però a ciutat, a més, tam compte que els conductors adeqüin la velocitat del vehicle a les circumstàncies de cada moment. La llei de trànsit recull que tota persona que condueix està obligada a respectar els límits de velocitat establerts i a tenir en compte quantes circumstàncies concorrin en cada moment, amb la finalitat d'adequar-hi la velocitat del seu vehicle, de manera que sempre pugui aturar-lo dins dels límits del seu camp de visió i davant de qualsevol obstacle que pugui presentar-se. Però, a més, també recull que ha de circular a velocitat moderada i, si fos necessari, aturar el vehicle, bé és molt important tenir en quan hi hagi vianants a la part de la via que estigui utilitzant o es pugui preveure la seva irrupció a aquesta, principalment quan es tracta d'infants, gent gran, invidents o persones amb discapacitat. Dit això, posem el cas que la velocitat genèrica permesa per circular per la ciutat és de 50 km/h. Pensem, doncs, en un vehicle que s'apropa a 50 km/h a la sortida d'un col·legi. La velocitat serà, evidentment, excessiva i inadequada a les circumstàncies del moment. Cal que el conductor, al qual la llei li dóna aquesta responsabilitat vers el vianant, ho tingui molt en compte.
Les accions que es duran a terme des de la Ciutat dels infants i del col·lectiu de gent gran s'efectuaran en la primera quinzena d'abril. Un cop finalitzada la campanya de sensibilització, la Policia Local intensificarà la vigilància i control de les infraccions d'estacionament incorrecte i procedirà a denunciar els vehicles i, si s'escau, a portar-los al dipòsit municipal. També es controlarà que es respecti la prioritat dels vianants en els passos habilitats a l'efecte.

E. P. 

Compartir

Noticies relacionades

Platja del Prat

divendres, 24 setembre, 2021 - 11:00

A partir de l’1 d’octubre, no hi haurà zona verda a la platja i tanca l’aparcament del CRAM

Tot i que ja s’ha acabat la temporada de bany, encara podem gaudir del nostre...
Tall camí Marina

divendres, 24 setembre, 2021 - 08:15

Tall al camí de la Marina

Es tracta d’un dels accessos més habituals per arribar als Espais Naturals...