Esteu aquí

Nou sistema de Biblioteques Públiques de Catalunya

Atena unifica els catàlegs de les 227 biblioteques i els 10 bibliobusos de la Diputació de Barcelona amb els de les biblioteques públiques de Girona, Tarragona i Lleida

Atena catàleg

dijous, 25 març, 2021 - 12:45

 

Des d'ara, ja es pot accedir a través d’internet als 15 milions de llibres i documents dels fons de totes les biblioteques públiques de Catalunya.

El nou catàleg compartit Atena és un projecte impulsat per la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya que agrupa els fons dels catàlegs Aladí i Argus en una interfície comuna, que fa de passarel·la entre els dos catàlegs. Atena agrupa tots els registres, els fusiona i els mostra conjuntament. D’aquesta manera els usuaris poden consultar, amb una sola cerca, el fons de qualsevol biblioteca o bibliobús del Sistema de Lectura Pública de Catalunya i poden demanar qualsevol document perquè li portin a la biblioteca que ha escollit com a preferent.

El catàleg Atena unifica els catàlegs de les 227 biblioteques i els 10 bibliobusos de la Diputació de Barcelona amb els de les biblioteques públiques de Girona, Tarragona i Lleida i facilita l’accés a més de 1.200.000 títols diferents i més de 15 milions de documents.

Gestió autònoma i cost zero

Fins ara, una persona no podia demanar en préstec, des d’un dispositiu electrònic, un document que estigués a qualsevol biblioteca o bibliobús del Sistema de Lectura Pública. Sí que es podia fer anant a la biblioteca o bibliobús més proper i sol·licitar-ho, però era un procés més lent i que tenia un cost econòmic d’1,50 euros.

En canvi ara, qualsevol persona pot, connectant-se a internet, consultar el catàleg Atena i demanar llibres o documents de qualsevol població de Catalunya i, a més, en pocs dies el podrà rebre a la seva biblioteca o bibliobús referent de forma gratuïta.

 

 

 

 

 

 

 

 

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 2 desembre, 2021 - 16:00

Converses literàries engega el curs amb contes dins i fora de les aules

Es reprenen les activitats familiars En el marc del projecte Converses literàries del programa Interseccions, di...

dijous, 2 desembre, 2021 - 15:30

La cafeteria del Ribera s'inaugura al desembre a càrrec de la Fundació Rubricatus

Convidem al veïnat a fer propostes per trobar el millor nom pel projecte

dilluns, 29 novembre, 2021 - 10:00

Els English workshops, un canvi de mirada cap a l’anglès

Ja estan obertes les inscripcions del 2n trimestre