Esteu aquí

Nou projecte d’envelliment actiu de les persones amb discapacitat intel·lectual

A través de la creació d'un ecosistema col·laboratiu

S’entén per envelliment actiu el procés pel qual s'optimitzen les oportunitats de benestar físic, social i mental durant tota la vida. (FOTO: La Fundació Rubricatus)

S’entén per envelliment actiu el procés pel qual s'optimitzen les oportunitats de benestar físic, social i mental durant tota la vida. (FOTO: La Fundació Rubricatus)

dimarts, 11 abril, 2017 - 12:15

La Fundació Rubricatus ha posat en marxa, juntament amb l’Associació de Malalts d’Alzheimer del Baix Llobregat  i l’Associació de Pares d’Usuaris del Centre Ocupacional “El Corriol”, i amb el suport de l’Ajuntament del Prat i l'obra social "la Caixa", un nou programa per tal de millorar l’envelliment actiu de les persones amb discapacitat intel·lectual.

S’entén per envelliment actiu el procés pel qual s'optimitzen les oportunitats de benestar físic, social i mental durant tota la vida, amb l'objectiu d'ampliar l'esperança de vida saludable, la productivitat i la qualitat de vida en la vellesa.
Les bases principals d’actuació són:

•    La participació orientada a un exercici socialment compromès, actiu i responsable de la ciutadania.
•     El foment de la salut i del seu benestar social, material i emocional, com a requisit clau de la qualitat de vida al llarg del procés d’envelliment i en situacions de dependència mitjançant la provisió de serveis
•     La creació d’entorns físics, comunitaris i socials, que garanteixin una vida quotidiana digna i segura.

Objectius

El programa vol construir un sistema que promogui aquest envelliment actiu i millori la qualitat de vida de les persones amb discapacitat a través de la posada en marxa de solucions innovadores i integrals creades a partir d’un treball en xarxa, cooperatiu, col·laboratiu i participatiu. 

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 1 desembre, 2022 - 13:30

La Fira Avícola del Prat unirà enguany la millor gastronomia de proximitat amb la defensa de la sostenibilitat social i ambiental

La Fira se celebra abans que en anys anteriors, del 2 al 4 de desembre

dijous, 1 desembre, 2022 - 13:15

La 20a Mostra d’Entitats acollirà les Jornades Som Diversitat

La gran novetat d'enguany serà la posada en marxa d'un servei d'assistència...

dimecres, 30 novembre, 2022 - 14:00

Ja disponible el número de novembre de la revista Viure+ de la gent gran

La revista Viure+ del mes de novembre ja està arribant a les cases de les persones grans del municipi. Viure + és la ...