Esteu aquí

Nou enllumenat als polígons per estalviar energia

Se substituiran es llums de vapor de sodi i d'halogenurs metàl·lics per altres de tecnologia led al Pratenc, Mas Blau II i Mas Mateu

Il·luminació nocturna en un poligon industrial del Prat.

dilluns, 20 febrer, 2017 - 09:15

L'Ajuntament del Prat substituirà en els propers mesos l'enllumenat públic dels polígons industrials Pratenc, Mas Blau II I Mas Mateu, a fi d'aconseguir un important estalvi d'energia. 

Els llums de vapor de sodi i d'halogenurs metàl·lics, una tecnologia obsoleta i poc eficient, es canviaran per altres de tecnologia led, que tenen un rendiment lumínic molt superior. En total se substituiran 660 llums (la totalitat de les que hi ha en aquests tres polígons) que consumeixen uns 560.000 kw/h anuals.

Aquesta substitució està subvencionada en un 75% per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i té un pressupost total de 860.000€.

Regulació lumínica i horària

La tecnologia led que s'instal·larà als polígons disposa d'una alta capacitat de regulació lumínica, que la fa encara més eficient. Així, durant el vespre i les primeres hores de la nit la il·luminació serà del 100%, mentre que avançada la nit, aprofitant l'escassa afluència de vianants, es reduirà la potència lumínica al 50%. A les èpoques de l'any amb menys durada del dia solar, la potència s'incrementarà fins al 100% abans de l'alba.

A més de la substitució de leds, en el cas del polígon Pratenc es redistribuiran els bàculs i columnes de llum per evitar els cops amb els camions.
 

Entre un 40 i un 60% d'estalvi

L'estalvi total que s'espera aconseguir se situa entre el 40% i el 60% de la despesa elèctrica actual. La tecnologia led aporta, respecte del vapor de sodi, un estalvi d'entre el 25% i el 40%, mentre que la regulació horària aconsegueix estalvis del 30%. En total es preveu un estalvi de 300.000 kw/h i 65.000 € d'estalvi en la factura d'energia anual. Aquesta quantitat de kw/h és el mateix que consumeixen 85 famílies del Prat a l'any.

Zero emissions de CO2

Pel que fa a les emissions de CO2, continuaran sent 0, ja que l’Ajuntament del Prat compra energia amb garantia d'origen renovable des de l'any 2011. L'Ajuntament té el compromís europeu de reduir el 20% de les emissions de CO2 per a l'any 2020.


 

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 18 setembre, 2020 - 14:45

Engega un procés participatiu per a un nou Pla Local d’Habitatge

Un cop fetes l’anàlisi i la diagnosi de la situació de l’habitatge al Prat,...

divendres, 18 setembre, 2020 - 13:30

La Generalitat activa l'alerta per inundacions a causa dels ruixats

Del migdia de divendres al de dissabte es poden superar els llindars de 30 mm...

divendres, 18 setembre, 2020 - 09:00

La qualitat de l'aigua de la platja del Prat es manté en nivells excel·lents per al bany

Cal mantenir-hi totes les mesures de seguretat establertes per evitar la...