Esteu aquí

Nou dispositiu d’acompanyament a la inserció laboral de 100 persones aturades del Prat

"A la feina amb tu" està gestionat pel Consell Comarcal del Baix Llobregat

Reunió de responsables polítics i tècnics del programa a la seu del Consell Comarcal del Baix Llobregat.

dimarts, 14 maig, 2019 - 12:45

El Centre de Promoció Econòmica de l'Ajuntament del Prat participa en la posada en marxa del dispostiu "A la feina amb tu", un programa d'acompanyament a la inserció de persones aturades que contempla un sistema d’informació i recursos psicosocials amb la finalitat d’aconseguir la inserció dels usuaris i usuàries i la millora de la qualitat de vida de les persones participants.

Aquest nou projecte, gestionat pel Consell Comarcal del Baix Llobregat, compta amb el suport dels cinc ajuntaments del delta del Llobregat (Sant Boi, Gavà, Castelldefels, Viladecans i el Prat) i del Programa metropolità de suport a les polítiques socials municipals 2016 - 2019 de l'AMB. 

El projecte, que comença aquest mes de maig, preveu tres fases d’actuació: 

  • Primera fase: acollida, informació i orientació. Acompanyament personalitzat i tallers d’habilitats socials.
  • Segona fase: recerca activa i multicanal. Orientació laboral i tallers de tècniques ocupacionals.
  • Tercera fase: consolidar la feina. Inserció laboral i tallers de recerca activa i consolidació. Prospecció d’empreses i suport dels prospectors i de les prospectores en l’agenda i els àmbits de recerca, les pràctiques professionals i l’acompanyament tutoritzat durant el primer mes de consolidació de la feina.

Atur de llarga durada i baix nivell educatiu

Les persones destinatàries seran, prioritàriament, persones en situació d’atur d'entre 16 i 64 anys, amb un nivell educatiu baix i amb un risc sever d’exclusió social, és a dir, població aturada de llarga durada amb especials dificultats d’inserció laboral. En el cas del Prat s’atendran a un total de 100 persones, tot i que el  projecte està dissenyat per atendre a un total de 400 persones a través de les diferents unitats de la zona delta.

El cost total del projecte és de 400.000 euros i compta amb les aportacions dels ajuntaments adherits al projecte i una subvenció de 320.000 euros de l’ÀMB. El projecte s’executarà fins al 31 de maig del 2020.

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 12 maig, 2021 - 09:30

Diumenge 16 de maig, 2ª edició de 'La Caminada' organitzada per CCOO, Festival Esperanzah i Cercle Sud

El recorregut comptarà amb dos punts de sortida al Prat i a Cornellà que...

dimarts, 11 maig, 2021 - 13:15

10a edició del programa Accelera el Creixement, adreçat a pimes

Les empreses participants podran accedir a més de 75 hores de formació i...