Esteu aquí

Nou assistent virtual per a les persones amb discapacitat visual a les parades de bus de TMB

Al Prat serveix per a les línies 65 i 165

(Foto: TMB)

divendres, 2 octubre, 2020 - 10:00

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha implantat a la xarxa d’autobusos un nou sistema tecnològic que ajuda les persones amb discapacitat visual perquè puguin ser més autònomes en les 2.600 parades existents en el moment de localitzar el bus i pujar-hi. El sistema, que ja està operatiu, es basa en la interacció entre balises electròniques i els telèfons mòbils de les persones usuàries.

El nou sistema elimina incerteses i dona més seguretat a les persones cegues o amb baixa visió quan necessiten identificar a quina línia pertany l’autobús que s’està aproximant a la seva parada i assegurar-se que agafaran el que els convé, sobretot en el cas de parades dobles. Per fer-lo servir només cal disposar d’un telèfon mòbil amb sistema operatiu Android o iOS i amb l’aplicació TMB App instal·lada.

Al Prat, les parades de les línies 65 i 165, operades per TMB, disposen t'aquest nou sistema.

També al metro

Una altra funcionalitat digital per afavorir l’accessibilitat que TMB està adoptant és el sistema NaviLens de suport a la senyalització de les xarxes de metro i autobusos per afavorir-ne l’ús autònom per part de les persones amb discapacitat visual proveïdes d’un telèfon mòbil. Actualment, les etiquetes intel·ligents oddtags, semblants a codis QR de colors, ja es poden trobar en les parades de tota la xarxa d’autobusos i en una gran part de la xarxa de metro.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 24 novembre, 2022 - 14:30

Demà comença el gran recapte d’aliments

Durant el proper dies 25 i 26 de novembre, es durà a terme a la nostra ciutat la 14a edició del gran recapte d’aliments. Una iniciativa solidària, encapçalada per la Fundació Banc del...

dijous, 24 novembre, 2022 - 11:30

Les participants del cicle 'En Femení' elaboren una pancarta amb motiu del 25N

Us convidem a portar-la plegades a l'acte central a la Plaça Catalunya, el...
Persones usuàries participen en la cogestió de La Botiga

dijous, 24 novembre, 2022 - 09:30

La Botiga del Prat, programa d’innovació social de suport alimentari, arriba a 3.500 persones durant el seu primer any de funcionament

A partir d’un servei de garantia alimentària, a La Botiga, es treballa l...