Esteu aquí

No ens hem inundat

divendres, 20 desembre, 2002 - 01:00

Encara que els desastres causats pels fenòmens meteorològics són imprevisibles i , molts cops, irremeiables, no és casualitat que a la ciutat del Prat no ens haguem inundat,  igual que els ha passat en alguns municipis veïns, durant  els aiguats i les tempestes d'aquest mes d'octubre.
Els que som responsables de construir, de crear la ciutat, d'aconseguir que el lloc on vivim sigui capaç de proporcionar els elements necessaris perquè els seus habitants visquin amb dignitat, hauríem d' extreure, com a mínim, un parell de reflexions, després d'aquesta infortunada experiència.
Una és que la tasca feta durant aquests més de vint anys d'ajuntaments democràtics per tal de crear les infraestructures necessàries  ha estat decisiva. No fa tant de temps que al Prat, quan queien més de quatre gotes seguides, els carrers  s'omplien d'aigua , algunes cases s'inundaven i la ciutat es feia intransitable. Ara, hem pogut comprovar que el Prat està preparat per suportar adequadament els aiguats, en un marc previsible de tempestes. Els col·lectors i els claveguerams han  funcionant degudament en les darreres pluges a la nostra ciutat, i n'estem satisfets i orgullosos.
L'altra qüestió a reflexionar és el que estem fent amb el nostre territori i el nostre entorn. Sovint els éssers humans  vivim amb una desmesurada prepotència envers la natura i això provoca importants desequilibris urbanístics i territorials. De tant en tant, la naturalesa ens passa comptes i ens recorda que nosaltres, els humans, no estem per sobre seu, sinó que en formem part  i que  protegir-la és l'única possibilitat de supervivència.
Aquest cop, els aiguats no ens han afectat directament. La tasca feta durant anys ha estat efectiva, ha valgut la pena l'esforç econòmic que ha suposat construir la nova xarxa de clavegueram. De totes maneres,  els fenòmens meteorològics no els podem amansir ni controlar, per això hem de continuar treballant fort,  perquè la feina no està encara del tot finalitzada.

Lluís Tejedor
L'alcalde

Compartir

Noticies relacionades

Sant Joan 2021

divendres, 18 juny, 2021 - 09:00

La platja, tancada la revetlla de Sant Joan per seguretat

A partir de les 8 del vespre no s'hi podrà accedir en cotxe, transport públic...
Ni Un Pam Més

dijous, 17 juny, 2021 - 14:30

L’Ajuntament convida la ciutadania a expressar el rebuig a l’ampliació de l’aeroport i en defensa del Delta penjant domassos al balcó

Se'n podrà recollir un per domicili en diferents espais municipals. La...