Esteu aquí

Neteja forestal a la pineda de Can Camins

TEMES: Urbà

Per reduir el risc d'incendi, sense malmetre el valor natural

dijous, 10 gener, 2013 - 10:34

La pineda litoral de Can Camins, una de les masses forestals més ben conservades del delta del Llobregat i que alberga una elevada biodiversitat, ha estat sotmesa a una neteja per reduir-ne el risc d'incendi.

Aquesta actuació, finançada per l'ens públic Aena, propietari de la pineda, s'ha fet sense malmetre el seu valor natural i sota l'assessorament del Consorci dels Espais Naturals del delta del Llobregat.

L'actuació ha consistit, d'una banda,  n el desbrossat d'una franja de seguretat de 5 a 10 m  en el perímetre de la pineda que limita amb la carretera d'accés a la platja, tallant tota la vegetació herbàcia i arbustiva i retirant la matèria vegetal acumulada.

D'altra banda s'ha fet una tala selectiva de pins per a la millora de l'estructura i l'estat sanitari de la pineda, així com la potenciació de la biodiversitat vegetal, la qual es concentra en les clarianes del bosc.

També s'ha fet una recollida general de branques acumulades al sòl de la pineda, per tal de reduir la biomassa combustible.

La matèria vegetal generada amb aquestes actuacions s'ha portat a una planta de compostatge, per tal de no alterar les especials condicions del sol de la pineda.

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 16 setembre, 2019 - 09:15

El Prat s’adhereix a la campanya “Camina amb nosaltres!” en el marc de la Setmana Europa de la Mobilitat

Actualment s'està millorant la senyalització horitzontal dels bicicarrers

diumenge, 8 setembre, 2019 - 11:30

Dilluns i dimarts, talls de trànsit a Carretera de la Marina per reparació del clavegueram

De les 9 h del dilluns a les 18 h del dimarts, entre el c. Mataró i Onze de...

dimecres, 4 setembre, 2019 - 09:15

Nova tongada de tractament fitosanitari a l'arbrat urbà

Durant les nits del 5 al 6 i del 6 al 7 de setembre