Esteu aquí

Neix la Taula per a la Interculturalitat del Prat

dijous, 16 maig, 2024 - 13:45

L’any 2005, es va constituir la Taula de Nova Ciutadania. Un òrgan ciutadà, de caràcter consultiu, que va néixer amb l’objectiu de desenvolupar accions i iniciatives que ajudessin a informar, sensibilitzar i acollir a persones nouvingudes al Prat.

Després de gairebé 20 anys treballant per crear una ciutat més compromesa i cohesionada, aquest espai de participació ciutadana ha dut a terme un procés de reformulació per tal de treballar des d’una mirada més amplia i transversal.

Taula per a la Interculturalitat

La Taula de Nova Ciutadania passa a dir-se Taula per a la Interculturalitat. Això es deu en gran part a la inclusió de nous agents socials que ajudaran a desplegar les polítiques i les bones pràctiques d’inclusió i d’antiracisme a la ciutat.

Entitats de caire social i d’àmbits diversos com el Centre de Promoció Social Francesc Palau, SAÓ Prat, Creu Roja, Càritas o Orgull Pota Blava formaran part d’aquesta nova etapa de la Taula.

També ho faran diferents representats dels centres educatius i les seves associacions familiars (AFA); entitats veïnals; sindicats i diversos col·lectius representatius de la diversitat cultural com: l’associació Salvadoreña de Catalunya, la comunitat islàmica local, la Federació paquistanesa (PAK) i l’associació de la comunitat xinesa.

La Taula per a la Interculturalitat estarà presidida per la Marisol Rojas, Tinenta d’alcaldia de l’Àrea de Benestar, Polítiques d’Igualtat i Ciutadania de l’Ajuntament.

Nou pla local de ciutadania i interculturalitat

Durant els propers mesos, la seva primera tasca serà treballar la renovació del Pla local de ciutadania i interculturalitat. Un pla que marcarà les orientacions de treball pels propers anys en aspectes com el reconeixement de la diversitat cultural; l’acollida a persones nouvingudes; la integració de les persones migrades i refugiades i la igualtat de drets de ciutadania.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 13 juny, 2024 - 10:15

El proper dissabte, 15 de juny, nova edició de la discoteca inclusiva del Prat

La temàtica per a aquesta sessió serà l’orgull divers LGTBI
1_cloenda_10juny

dimecres, 12 juny, 2024 - 13:30

La creativitat de l'alumnat de l'Escola Jacint Verdaguer i Bernat Metge inunda el Centre Cívic Jardins de la Pau

Les cloendes dels projectes de fotografia i videojocs s'han dut a terme en...

dimecres, 12 juny, 2024 - 12:30

"El Macetohuerto" comença a brotar a la terrassa del Ribera

Us convidem a formar part d'aquesta iniciativa comunitària que ha posat la...