Esteu aquí

Neix “El món a 150 cm”, el pòdcast comunitari dels infants del Prat

Diumenge al matí s’enregistrarà el primer programa en el marc de la 50a Fira Avícola

dimarts, 28 novembre, 2023 - 12:45

“El món a 150 cm”. Aquest és el títol del nou pòdcast comunitari que elaboraran infants de 12 anys amb la participació dels centres educatius de la ciutat. El projecte, impulsat conjuntament pel Prat Ràdio i el Departament d’Educació de l’Ajuntament, tractarà l’actualitat dels centres i les bones pràctiques que s’hi desenvolupen des de la mirada d’un infant que, sovint, té la capacitat d’anar més enllà i de veure més alt i més lluny que no pas un adult. La previsió és emetre quatre pòdcasts durant aquest curs.

Estrena a la 50a Fira Avícola amb el Consell d’Infants

La iniciativa veurà la llum el proper diumenge 3 de desembre al matí en el marc de la 50a Fira Avícola. L’estand del Prat Ràdio acollirà el primer enregistrament, que tindrà el Consell d’Infants com a protagonista. Els consellers i les conselleres d’aquest òrgan de participació dels infants, que s’impliquen activament en la construcció, el desenvolupament i la millora de la ciutat, explicaran la tasca que estan duent a terme,  parlaran del Prat del futur a través de l’Agenda 2030 i de com treballar la igualtat de gènere i una mirada feminista a les escoles, una matèria que han assenyalat com a prioritària. Els consellers i consellers comptaran amb la col·laboració de diversos testimonis adults.

Per què “El món a 150 cm”?

150 cm és l'alçada mitjana d'un nen i d'una nena de 12 anys. Ells i elles seran els veritables protagonistes d’un pòdcast que vol esdevenir també un espai de creixement individual i col·lectiu. Ens explicaran l'actualitat educativa de la ciutat des del seu punt de vista, d'una manera pròxima, amb voluntat transformadora i esperit comunitari, de la mà d'una aliada excel·lent com és la ràdio per generar aquest espai per a tota la comunitat educativa del Prat, el nostre lloc al món. “El món a 150 cm”, doncs, fa referència al món vist per la mirada i l'alçada d'un infant.

Així mateix, el projecte pretén promoure i difondre les pràctiques educatives dels centres per mostrar-ne una visió equivalent, estrènyer la relació entre la comunitat educativa, la ciutat i els centres amb l’alumnat com a portaveu i fomentar vocacions radiofòniques primerenques que connectin l’alumnat amb els centres educatius i la comunitat. La preparació dels pòdcasts es convertirà en una experiència didàctica, ja que inclourà una formació prèvia a l’aula en què es treballaran els rols i els continguts diversos que calen per elaborar el programa.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 1 març, 2024 - 14:00

L’Ajuntament del Prat, a la jornada commemorativa del cinquè aniversari del Pacte contra la segregació escolar a Catalunya

La matèria és objecte d’una política pública activa i consensuada al municipi...

dimecres, 28 febrer, 2024 - 12:00

En marxa les activitats per commemorar el Dia Internacional de les Dones al Prat

Enguany, el motiu de la campanya és visibilitzar la lluita i l’empoderament...

dimecres, 28 febrer, 2024 - 09:45

Arriba la 26a edició de la Jornada d’Orientació Acadèmica i Professional

El dijous 7 de març, al Cèntric Espai Cultural