Esteu aquí

Per Nadal, fem un regal al medi ambient

Durant les festes nadalenques generem més residus que mai: ampolles de vidre, llaunes, restes de menjar, paper... Aquest any us proposem fer un regal a la ciutat i al medi ambient: dipositar cada residu al contenidor que li correspon. Així estalviarem recursos naturals, aigua i energia.

dijous, 1 gener, 2004 - 15:17

Ampolles de cava

Tant la deixalleria fixa del Prat com la mòbil disposen, des de fa un parell de mesos, d'un nou contenidor per dipositar les ampolles de cava. Les ampolles que es recullen es porten a una empresa que les neteja i les torna a fer servir (es poden reutilitzar unes 50 vegades). Com que no cal fondre-les per fer vidre, s'estalvia matèria primera i energia.

A més, els infants i joves de l'agrupament escolta Anton Vilà, el dissabte 10 de gener de 9 a 14 hores, recolliran ampolles de cava pels carrers del Prat, de fet ja fa molts anys que ho fan. Les ampolles s'han de deixar a l'entrada de les cases o bé a les porteries dels blocs de pisos. La ruta passarà per dues grans zones de la ciutat: la compresa entre Josep Anselm Clavé, Verge de Montserrat, Moreres i Remolar; i la compresa entre Onze de Setembre, Verge de Montserrat, Coronel Sanfeliu i Carretera de la Marina. També passaran per les Cases de la Seda, la Barceloneta i diverses masies. Qui tingui una gran quantitat d'ampolles pot avisar trucant als telèfons 696278930 i 659860834.

Els taps de suro s'han de llençar al contenidor marró de la matèria orgànica i així es podran aprofitar per fer-ne adob.

Arbres de Nadal

Del 7 al 18 de gener, l'Ajuntament habilitarà 19 punts de recollida d'avets de Nadal, distribuïts per tota la ciutat i, en especial, a parcs, jardins i places. Els arbres de Nadal també es poden portar a la deixalleria, que recull restes vegetals durant tot l'any.

Els avets que es recullen durant aquests dies es porten a Metrocompost, una empresa que els tritura i en fa compost, que s'utilitza per adobar les plantes dels jardins. Amb aquest procés, els arbres retornen a la natura i es tanca el cicle natural de la matèria orgànica. Abans de deixar els avets als punts de recollida o a la deixalleria, cal treure'ls tots els guarniments.

Anna Palau i Judith Llopis

 

 

Compartir

Noticies relacionades

Arbre

dimarts, 26 octubre, 2021 - 09:45

Comença la renovació d’arbrat de la ciutat per la tardor i hivern

Aquesta campanya té l’objectiu de revisar, tractar i plantar nous arbres de...
Carrer Ferran Puig

dimarts, 26 octubre, 2021 - 07:00

Prova pilot per identificar residus comercials

Els establiments que participen han d’utilitzar unes bosses gratuïtes per les...
Espigolada

divendres, 22 octubre, 2021 - 12:30

Èxit de participació a l’espigolada popular

Gairebé una vintena de persones han participat a una de les primeres...