Esteu aquí

Mor Josep Mayol, pintor i dibuixant reconegut com a Premi Ciutat del Prat el 2010 i Fill Adoptiu des del 2017

"Mayol va contribuir a l’impuls al Prat de l’educació i la cultura, que avui són eines fonamentals per garantir que tot pratenc i tota pratenca rep les eines per desenvolupar a la nostra ciutat una vida plena, lliure i feliç", ha recordat l'alcalde, Lluís Mijoler

Josep Mayol Colell, en rebre el Premi Ciutat del Prat l'any 2010.

dijous, 25 novembre, 2021 - 15:15

L’Ajuntament del Prat de Llobregat vol expressar el seu condol als familiars de Josep Mayol Colell, pintor i dibuixant que ha fet importants aportacions al món artístic pratenc, després de tenir coneixement avui de la seva defunció. L’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, ha recordat que Mayol “va contribuir a l’impuls al Prat de l’educació i la cultura, que avui, amb programes com IntersECCions, són eines fonamentals per garantir que tot pratenc i tota pratenca rep les eines per desenvolupar a la nostra ciutat una vida plena, lliure i feliç.” “Si avui  podem dir que el Prat és un lloc on el món canvia, és gràcies a la contribució de gent que durant molts anys ha treballat en l’educació en les arts, com en Josep Mayol”, ha afegit l’alcalde Mijoler.

Josep Mayol Collell, pintor i dibuixant, va ser reconegut amb el Premi Ciutat del Prat el 2010 i també com a Fill adoptiu l’any 2017 per les seves importants contribucions al món artístic i cultural de la ciutat.

Nascut a Llagostera el 1934, es va instal·lar al Prat de Llobregat a principis de la dècada dels 60 i es va implicar activament en la vida cultural de la ciutat. Durant anys, va mostrar un gran interès per crear una escola de dibuix a la ciutat, una meta que es va fer realitat el 10 de desembre de 1976. Va ser aleshores quan va obrir l’Escola de Dibuix del Prat a les golfes de Torre Balcells.  A mes d’impulsar la seva creació, també va ser el director de l’escola durant més de 25 anys i hi va desenvolupar una important tasca pedagògica.

Eminent paisatgista i amant de la natura, ha exposat a diferents ciutats els seus olis i aquarel·les, amb més de cent exposicions individuals.  Amb un coneixement rigorós de l’expressió plàstica, Mayol ha estat un artista polivalent, capaç de fer obres de gran qualitat tant amb oli com amb aquarel·les o a través del dibuix al carbó.

La vetlla de Josep Mayol Colell serà avui divendres 26 de novembre, de 10:00 a 13:00, al tanatori de Llagostera. La cerimònia de comiat serà a les 16:00 al mateix tanatori.

Compartir

Noticies relacionades

La Xarxa d'escoles municipals de música i arts de la Diputació organitza una jornada de coformació

dimecres, 5 octubre, 2022 - 10:00

Jornada d'escoles d'arts amb la participació de L'Escola d'Arts en Viu

La Xarxa d'escoles municipals de música i arts de la Diputació organitza una...

dimarts, 4 octubre, 2022 - 17:00

Vols formar part del projecte “Eres Basura”?

El dissabte 8 d’octubre tindrà lloc la primera acció del projecte, que...

dissabte, 1 octubre, 2022 - 11:00

La Policia local del Prat denuncia els autors d’un vídeo viral que mostra com cometen diverses infraccions greus com la de conducció temerària

Després que el vídeo es compartís a les xarxes socials a principis de...