Esteu aquí

Mor Josefina Puigpelat Ros, ‘Teresina’, Premi Ciutat del Prat 2011

L’alcalde Lluís Mijoler trasllada el seu condol a la família: “Avui en dia reivindiquem amb orgull que ‘al Prat ens cuidem’, i dones com la Teresina, que durant tant de temps i encara avui han assumit tasques de cura massa sovint invisibles, són precursores d’això”

Teresina Puigpelat Ros, Premi Ciutat del Prat 2011

dimecres, 10 novembre, 2021 - 11:30

Josefina Puigpelat Ros, coneguda popularment com ‘Teresina’, ha mort aquest dimarts a la tarda. Distingida amb el Premi Ciutat del Prat l’any 2011 per la seva labor com a practicant sanitària, la Teresina tenia 95 anys i residia a la llar d’avis municipal Penedès. L’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, ha trasllat el seu condol a la família: “Avui en dia reivindiquem amb orgull que ‘al Prat ens cuidem’, i dones com la Teresina, que durant tant de temps i encara avui assumeixen tasques de cura massa sovint invisibles, són precursores d’això”.

Teresina Puigpelat va rebre el 2011 el Premi Ciutat del Prat “com a exponent d’un antic ofici, el dels practicants professionals a domicili, que va desenvolupar amb voluntarisme i entrega”.

Nascuda el 1926 al Prat de Llobregat, on va viure la major part de la seva vida, va aprendre l’ofici de jove treballant a la consulta mèdica del doctor Soler. Després de contraure matrimoni el 1948 va seguir posant injeccions a casa seva i als domicilis dels i les pacients, a on acostumava a desplaçar-se en una característica bicicleta i moto.

Moltes de les persones a qui la Teresina Puigpelat va punxar quan eren infants recorden que els donava un anís com a consol. “Un anís no fa mal a ningú. Un caramel o qualsevol altra cosa, els pares podien dir: no, que d’això no en menja o que l’empatxarà”, recordava Teresina Puigpelat en una entrevista recollida el 1996 a la revista municipal del Prat que podeu recuperar aquí.

Va mantenir la seva activitats durant molts anys, fins que el desenvolupament i enfortiment de la xarxa de sanitat pública . En els seus darrers anys d’activitat va fer suplències, en especial a la nit, a la residència municipal Penedès i a Sant Cosme.

A banda del Premi Ciutat del Prat que va rebre l’any 2011, també ha estat distingida amb el premi d’Amics del Prat que atorga aquesta entitat i pel club Rotary.

La sala de vetlles de Teresina Puigpelat Ros quedarà habilitada a partir de demà dijous al tanatori de la ciutat. El comiat tindrà lloc el proper divendres 12 de novembre a les 09h a l’església de Sant Pere i Sant Pau de la ciutat.

Entrevista a Teresina Puigpelat Ros a la revista municipal del Prat el febrer del 1996

Aquí podeu descarregar l'entrevista (pdf - 266342 bytes)

Compartir

Noticies relacionades

dissabte, 1 octubre, 2022 - 11:00

La Policia local del Prat denuncia els autors d’un vídeo viral que mostra com cometen diverses infraccions greus com la de conducció temerària

Després que el vídeo es compartís a les xarxes socials a principis de...
Presentacio Missio Cohesió Territorial Compromís Metropolità Prat

divendres, 30 setembre, 2022 - 10:15

El Compromís Metropolità 2030 s’ha compromès a reduir a menys del 25% la població de rendes baixes als barris més vulnerables, en l’acte celebrat al Prat

En matèria de cohesió territorial, el pla estratègic s’ha fixat l’objectiu de...
Acte descoberta llamborda Lluís Serra i Giribert

divendres, 16 setembre, 2022 - 10:00

El Prat ret homenatge a l’alcalde de la ciutat afusellat pel franquisme, Lluís Serra i Giribert, amb una ‘Stolperstein’

L’Associació Memòria de Mallorca, que ha encapçalat la iniciativa de crear...