Esteu aquí

Mor Josefina Puigpelat Ros, ‘Teresina’, Premi Ciutat del Prat 2011

L’alcalde Lluís Mijoler trasllada el seu condol a la família: “Avui en dia reivindiquem amb orgull que ‘al Prat ens cuidem’, i dones com la Teresina, que durant tant de temps i encara avui han assumit tasques de cura massa sovint invisibles, són precursores d’això”

Teresina Puigpelat Ros, Premi Ciutat del Prat 2011

dimecres, 10 novembre, 2021 - 11:30

Josefina Puigpelat Ros, coneguda popularment com ‘Teresina’, ha mort aquest dimarts a la tarda. Distingida amb el Premi Ciutat del Prat l’any 2011 per la seva labor com a practicant sanitària, la Teresina tenia 95 anys i residia a la llar d’avis municipal Penedès. L’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, ha trasllat el seu condol a la família: “Avui en dia reivindiquem amb orgull que ‘al Prat ens cuidem’, i dones com la Teresina, que durant tant de temps i encara avui assumeixen tasques de cura massa sovint invisibles, són precursores d’això”.

Teresina Puigpelat va rebre el 2011 el Premi Ciutat del Prat “com a exponent d’un antic ofici, el dels practicants professionals a domicili, que va desenvolupar amb voluntarisme i entrega”.

Nascuda el 1926 al Prat de Llobregat, on va viure la major part de la seva vida, va aprendre l’ofici de jove treballant a la consulta mèdica del doctor Soler. Després de contraure matrimoni el 1948 va seguir posant injeccions a casa seva i als domicilis dels i les pacients, a on acostumava a desplaçar-se en una característica bicicleta i moto.

Moltes de les persones a qui la Teresina Puigpelat va punxar quan eren infants recorden que els donava un anís com a consol. “Un anís no fa mal a ningú. Un caramel o qualsevol altra cosa, els pares podien dir: no, que d’això no en menja o que l’empatxarà”, recordava Teresina Puigpelat en una entrevista recollida el 1996 a la revista municipal del Prat que podeu recuperar aquí.

Va mantenir la seva activitats durant molts anys, fins que el desenvolupament i enfortiment de la xarxa de sanitat pública . En els seus darrers anys d’activitat va fer suplències, en especial a la nit, a la residència municipal Penedès i a Sant Cosme.

A banda del Premi Ciutat del Prat que va rebre l’any 2011, també ha estat distingida amb el premi d’Amics del Prat que atorga aquesta entitat i pel club Rotary.

La sala de vetlles de Teresina Puigpelat Ros quedarà habilitada a partir de demà dijous al tanatori de la ciutat. El comiat tindrà lloc el proper divendres 12 de novembre a les 09h a l’església de Sant Pere i Sant Pau de la ciutat.

Entrevista a Teresina Puigpelat Ros a la revista municipal del Prat el febrer del 1996

Aquí podeu descarregar l'entrevista (pdf - 266342 bytes)

Compartir

Noticies relacionades

Signatura conveni Fundació Hàbitat 3 i Família i Benestar

divendres, 28 juliol, 2023 - 14:45

L’Ajuntament del Prat cedeix un solar per construir-hi 135 habitatges de lloguer assequible a l’Eixample Sud

Les fundacions Família i Benestar Social i Hàbitat 3 seran les encarregades...
Ple del Prat juliol 2023

dijous, 27 juliol, 2023 - 20:00

El Ple del Prat impulsa nous avenços en l’àmbit de l’educació i l’esport

En la primera sessió ordinària del nou mandat, s'aprova donar continuïtat als...