Esteu aquí

Modificació puntual del carril bici d’Onze de Setembre

Amb motiu de les obres de manteniment del col·lector de salmorres, al camí del riu, es modifica l'itinerari per vianants i ciclistes. Aquí podeu consultar l'itinerari alternatiu per accedir als espais naturals i agraris.

Plànol

dijous, 25 gener, 2024 - 09:30

A partir d’aquesta setmana, el camí per a vianants i ciclistes que segueix el marg del riu quedarà tallat a partir del pont del Mercabarna per unes obres de manteniment que fa l'Agència Catalana de l'Aigua al col·lector de salmorres. Aquesta intervenció durarà un mes aproximadament. Mentrestant, s'ha habilitat un circuit alternatiu per tal de que tothom qui ho vulgui pugui accedir als espais naturals i agraris a través de l'Onze de Setembre i la carretera de la Bunyola. A partir d'aquell punt, es poden reprendre els itineraris habituals.

El recorregut de l'itinerari alternatiu a partir del pont del Mercabarna, a tocar de la Nissan, és el següent: cal girar a l'est en direcció a l'Avinguda Onze de Setembre. A partir del carrer de Rector Homs, les bicicletes tenen a disposició pel lateral sud de l'Avinguda un nou carril bici amb dos carrils i separadors, amb l’objectiu de millorar la convivència entre vianants, terrasses de bars i restaurants i, en general, la zona de pas.

Un cop s'arriba a través de l'Avinguda Onze de Setembre a l’alçada de la carretera de la Bunyola, es pot girar a l'esquerra, en direcció al sud, seguint aquesta carretera de la Bunyola. A partir de la Ronda Sud, es pot accedir pels camins habituals als espais agraris i naturals. A partir d'aquest punt, el recorregut es l’habitual i no hi ha cap alternació per arribar als espais naturals del riu o bé la platja.

Què és el col·lector de salmorres?

La modificació del traçat del carril bici d’aquesta zona respon a la necessitat de l’Agència Catalana de l’Aigua de fer obres al col·lector de salmorres. Aquesta infraestructura, construïda als anys 80 i que consta de més de 120 km de llargada, és l’encarregada de transportar les aigües residuals de l’activitat minera a la Catalunya Central i filtra l’aigua perquè la salinitat no arribi al riu amb un grau de toxicitat que seria mortal per a moltes espècies.

Amb la renovació del col·lector, es millorarà la qualitat de l’aigua dels rius Llobregat i Cardener, reduirà els dipòsits salins i garantirà l’activitat minera sostenible els residus industrials que es produeixen a les conques d’aquests dos rius.

Compartir

Noticies relacionades

PR5

divendres, 17 maig, 2024 - 12:00

Aquest dissabte comença a prestar servei el PR5/Platjaexprés, una nova línia de bus que reforça la connexió de la ciutat i la platja en transport públic

Amb aquesta línia i sumat a l’oferta actual del PR3, s’assegura un mínim de...

divendres, 10 maig, 2024 - 16:00

La millora de les reserves d’aigua propiciarà el relaxament d’algunes mesures contra la sequera

L’obertura de les dutxes de platges i centres esportius, així com la reducció...
Protocol ocells

dimecres, 8 maig, 2024 - 09:45

Inici de la temporada de cria: consells per afrontar trobades amb ocells fora del niu

Amb l'arribada de la temporada de cria, moltes aus estan construint els seus...