Esteu aquí

Millora ecològica del tram final del Llobregat

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) de la Generalitat constata l'impacte beneficiós de la depuradora del Baix Llobregat.

divendres, 11 març, 2005 - 09:10

L'informe de Revisió de les Zones Sensibles de les Conques Internes de Catalunya, que ha elaborat l'ACA, destaca la millora registrada al tram final del Llobregat, especialment per la posada en marxa de la depuradora.

Això permet incloure aquest espai fluvial dins de la categoria de zones sensibles, és a dir, que ara ja és possible, amb una millora del tractament de sanejament, aconseguir un nivell de bon estat ecològic, que és la categoria següent a la de zona sensible.

Les zones sensibles es van fixar al Pla de Sanejament de 1995 i ara l'ACA ha portat a terme una revisió de les mateixes on s'han detectat millores en l'eutrofització (presència desmesurada de nutrients que resta oxigen a l'aigua) de determinades zones. Aquesta revisió s'ha de fer cada quatre anys.

Juntament amb el tram final del Llobregat, també ha entrat en la categoria de zones sensibles la conca del Besòs, mentre que la part baixa del Fluvià ha passat de ser zona sensible a zona de bon estast ecològic.

Compartir

Noticies relacionades

Carrer Ferran Puig

dimarts, 26 octubre, 2021 - 07:00

Prova pilot per identificar residus comercials

Els establiments que participen han d’utilitzar unes bosses gratuïtes per les...
Espigolada

divendres, 22 octubre, 2021 - 12:30

Èxit de participació a l’espigolada popular

Gairebé una vintena de persones han participat a una de les primeres...
Visita Uralde 1

dijous, 21 octubre, 2021 - 19:30

Diverses personalitats polítiques s'informen sobre el terreny dels valors del Delta del Llobregat i la importància de preservar-lo

Atenen una crida de l'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, que ha convidat entre...