Esteu aquí

Mijoler tractarà amb Aena sobre els límits de l'aeroport i la seva convivència amb l'entorn

El batlle pratenc es reunirà properament amb el president l'ens aeroportuari, Maurici Lucena

dilluns, 23 setembre, 2019 - 12:30

Admetre que l’aeroport del Prat no pot expandir-se més físicament, adaptar l’operativa de vols per minimitzar l’impacte acústic i ambiental i regularitzar els barris que actualment continuen afectats per la infraestructura. Aquests són tres dels assumptes que l’alcalde del Pratm Lluís Mijoler, vol abordar en una propera trobada amb el president d’Aena, Maurici Lucena. 

Així ho ha exposat Mijoler a Lucena, en una carta en què li comunica la seva predisposició a mantenir una reunió per abordar la convivència de l’aeroport amb l’entorn, tal i com li va proposar el president de l’ens aeroportuari el passat 17 de setembre. Per preparar la trobada, Mijoler es reunirà amb les associacions veïnals dels cinc barris pratencs més propers a l’aeroport.

“Defensar l’interès general és plantejar els límits d’infraestructures com l’aeroport del Prat”, recorda en la carta que l’alcalde pratenc ha enviat aquest dilluns a Lucena. En ella, Mijoler recorda que aquesta és l’única via per garantir que la infraestructura segueixi contribuint de manera sostenible al desenvolupament econòmic i social del territori en una època d’emergència climàtica.

Contaminació

En aquest sentit, el batlle recorda que “les noves generacions ens adverteixen de les conseqüències devastadores que tindrà sobre la vida al planeta l’escalfament global causat per les emissions que genera, entre altres, el tràfic aeri”. Així mateix, assenyala que “la greu contaminació que pateixen les metròpolis de Madrid i Barcelona no només ha portat la Comissió Europea a denunciar Espanya davant del Tribunal de Justícia de la UE, sinó que sobretot amenaça greument la salut de la ciutadania i causa centenars de morts prematures cada any”.

Invertir en la connexió del Prat amb Girona, una alternativa

Per tot plegat, Mijoler recorda que “el creixement físic de l’aeroport del Prat ha arribat al límit”. Enlloc de plantejar ampliacions, Mijoler defensa la importància de “projectar i invertir en les infraestructures que garanteixin un sistema aeroportuari de país eficient, connectant per exemple l’aeroport del Prat amb altres com el de Vilobí, a Girona, i garantint la viabilitat d’aquest darrer”.

Operativa de vols

Així mateix, l’alcalde assenyala també que, més enllà de la mida de la infraestructura, també és clau dissenyar una operativa de vols que garanteixi “la bona convivència amb els municipis que l’envolten, eviti sorolls excessius i preservi la qualitat de vida del veïnat”.

Barri de les Palmeres

En clau local, l’alcalde recorda també que una de les tasques pendents d’Aena pel que fa a l’aeroport del Prat és la desafectació del barri de les Palmeres, tal i com ha reclamat aquest mateix 2019 i de forma unànime el plenari de l’Ajuntament.
 

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 25 gener, 2022 - 10:00

El Prat acollirà l'intercanvi juvenil "Changing for the Climate" per promoure la consciència climàtica

Se celebrarà del 10 al 18 d’abril i l'organització correrà a càrrec de l...
Poda Carretera Marina Octubre 2021

dilluns, 24 gener, 2022 - 13:45

Comença la campanya de poda de l'arbrat viari

Les tasques es duran a terme durant el primer trimestre de l’any i s'actuarà...