Esteu aquí

Més natura als patis escolars

El projecte s’inclou als pressupostos participatius d’aquest mandat

dijous, 16 març, 2023 - 12:00

La transformació dels patis escolars en espais més naturals i més segurs ja és visible. El projecte, inclòs en els pressupostos participatius d’aquest mandat, pretén fomentar l’ús del pati escolar com un espai d’aprenentatge més per als infants i deixar enrere el predomini del formigó, dels paviments grisos i de l’exposició excessiva al sol.

L’actuació s’ha estès a 19 centres escolars municipals, en els quals s’ha aplicat la proposta més adient en cada cas. De forma general, s’han instal·lat jardineres hort, de grans dimensions, amb la plantació de planta aromàtica; jardineres de fusta, amb renovació anual de la planta; i cabanes vives, una construcció a base de vares de salzes que permet que es configuri una estructura verda viva que dona ombra al pati i esdevé també un element de joc per als infants.

Així mateix, s’han dut a terme actuacions especials en centres concrets. A l’escola Jacint Verdaguer, s’ha construït una pèrgola de fusta amb plantes enfiladisses, mentre que, a l’escola Galileo Galilei, s’ha habilitat un jardí de papallones. Igualment, s’ha plantat arbrat en patis molt oberts per tal d’afavorir que hi toqui el sol a l’hivern i que, a l’estiu, siguin espais amb ombra.

Han col·laborat en el projecte els departaments d’Educació, Serveis Municipals i Medi Ambient, i el Programa de Govern Obert i Qualitat Democràtica de l’Ajuntament.

Compartir

Noticies relacionades

centric_connexions_2023_cloenda

dimecres, 29 març, 2023 - 15:30

Punt i final a una nova edició de Connexions

El Cèntric acull la cloenda del projecte en un acte que ha reunit alumnat,...

dimecres, 29 març, 2023 - 14:30

La 25a edició de la Jornada d’Orientació Acadèmica i Professional aplega més de 250 estudiants

El programa contempla presentacions d’estudis, l’Espai Fira i el Punt d...

dimecres, 29 març, 2023 - 09:00

Les AFA, preocupades per la previsió d’altes temperatures a les aules

La regidoria d’Educació ha recollit la inquietud i la traslladarà a la...