Esteu aquí

Més de 150 joves han participat en el programa per reforçar els valors en l’esport

Aquest dissabte se celebrarà al Sagnier la cloenda d'aquest curs

dimecres, 13 juny, 2018 - 12:00

Més de 155 joves de 8 equips de futbol han participat en la primera prova pilot del programa “Valors i esports”, promogut per l’Ajuntament del Prat, en col·laboració amb tres clubs de futbol de la ciutat (AE Prat, CB Terlenka i Atlètic Prat Delta CF). Es tracta d’una experiència pionera en el món de l’esport local a Catalunya, que ha comptat amb la col·laboració de la Universitat de Barcelona. 
 
Fins al moment, s’havien desenvolupat altres programes amb aquesta finalitat a nivell comarcal, com el programa “Juga Verd Play” del Baix Llobregat, o en grans clubs, com el FC Barcelona, però aquest és el primer projecte d’aquestes característiques d’àmbit local. 

El programa, que es va iniciar el passat mes de març, ha comptat amb la col·laboració d’una educadora emocional de la Universitat de Barcelona (UB), que ha fet sessions amb els joves per treballar els valors de la gratitud i el treball en equip, prèviament consensuats a través d’un procés participatiu amb els clubs, així com d’altres aspectes per reduir la conflictivitat (empatia, tolerància a la frustració, regulació de la ira...). Els joves participants pertanyen tots a la categoria infantil (12-14 anys). 

Jornada lúdico-esportiva

Per celebrar la cloenda d’aquesta primera edició del programa “Valors i esports”, dissabte vinent el CEM Sagnier del Prat de Llobregat acollirà una jornada lúdico-esportiva, on participaran tots els equips que han pres part del programa, entre les 9 i les 13.30 h. 

La jornada també tindrà com a fil conductor els valors de la gratitud i el treball i constarà de 4 “estacions”. Els diferents equips aniran alternant el seu pas per les diferents estacions i estaran 30 minuts en cadascuna d’elles. Els joves hauran de realitzar proves d’habilitats, escalada, competències emocionals o bubblefootball, una pràctica cada cop més popular consistent a practicar futbol amb la part superior del cos coberta per una bombolla o esfera transparent. També es farà un taller de haka, la dansa maori que fan els equips de rugby de la Polinèsia abans de començar els partits, i prepararan l’actuació que faran al final de la jornada davant de la resta de companys. 

Continuïtat el curs vinent

El curs vinent el programa tindrà continuïtat i s’estendrà a altres disciplines esportives com l'hoquei i el voleibol.

Compartir

Noticies relacionades

Nil Llop campió World Roller Games

divendres, 12 juliol, 2019 - 11:30

El patinador pratenc Nil Llop, campió del món als World Roller Games

Luisa Mª González, també del Club Patí Cobra del Prat, aconsegueix la medalla...
vela.jpg

dimarts, 9 juliol, 2019 - 16:15

Prop de 250 joves participaran en casals nàutics aquest estiu a la platja del Prat de Llobregat

En aquestes activitats d’estiu, podran aprendre com navegar en catamarà, patí...

dimarts, 2 juliol, 2019 - 20:30

Recepció a l’Ajuntament del primer equip de l'AE PRAT, després del seu ascens a 2a B

L’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler, ha rebut representants de l...