Esteu aquí

Més de 150 adolescents del Prat han participat aquest curs en el programa "Caràcter esportiu"

Les sessions de suport emocional a l’inici dels entrenaments han comptat amb el suport d’un psicòleg esportiu de la Universitat de Barcelona

Imatge del Campionat de Catalunya de Clubs benjamí, infantil i cadet d'atletisme celebrat el passat mes de maig al Prat.

dimecres, 12 juny, 2019 - 10:30

El Complex Esportiu Municipal Sagnier acollirà dissabte 15 de juny la jornada de cloenda d’aquest curs del programa “Caràcter Esportiu”. Es tracta d’un projecte municipal pioner a Catalunya per promoure l’educació en valors al món de l’esport, a més de donar suport emocional als joves esportistes. El programa, en què han participat enguany 150 adolescents d’11 a 13 anys, vol que els objectius de competició convisquin també amb els educatius.

La jornada de cloenda se celebrarà entre les 9 i 13:30 h i servirà per posar en comú el treball realitzat durant el curs a l’entorn dels valors de la creativitat i la humiltat, elegits per les mateixes parts implicades en el projecte. Dissabte, els nois i noies participants, dividits per grups, aniran passant per diferents “estacions” per fer el conjunt d’activitats esportives, lúdiques i de sensibilització programades. Algunes d’elles són una Scape-Room sobre valors i esport o una activitat de l’associació Basket Beat que, a través del ritme i el bàsquet, treballa tallers de desenvolupament de valors i competències emocionals.  

A la jornada prendran part els diferents clubs i entitats esportives implicades al programa: Vikings Volei Prat, Club Bàsquet Prat,  Associació de Bàsquet Pratenc, Triplay Triatló, Triatló Prat i Associació d’Atletisme Pratenc.

Treball amb esportistes, cos tècnic i famílies

Després de dissenyar el programa el primer trimestre del curs escolar, a partir del gener d’enguany els joves esportistes van començar a fer sessions de desenvolupament emocional, durant la primera mitja hora de cada entrenament, dinamitzades per un psicòleg esportiu de la Universitat de Barcelona. En aquestes sessions s’ha treballat l’expressió dels valors i emocions dels esportistes, així com el desenvolupament de la seva consciència emocional o la seva autoestima, entre d’altres aspectes. Es considera que això també pot contribuir a frenar l’abandonament esportiu a l’adolescència, especialment entre les noies, on això es dona major freqüència.

Per als entrenadors i entrenadores s’han fet formacions per reforçar els seus coneixements i habilitats per treballar el benestar emocional dels esportistes. En el cas de l’entorn familiar dels esportistes, a més de fer-lo partícip del disseny del programa, cal destacar que s’han repartit més de 6.000 díptics informatius i de sensibilització sobre el tema aquest temporada. Un dels principals objectius és reduir la conflictivitat a les graderies.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 17 setembre, 2020 - 11:00

Els complexos esportius municipals s’adapten a la pandèmia

Amb l’aplicació de diverses mesures de prevenció es procura mantenir l...

dijous, 30 juliol, 2020 - 12:45

Els complexos esportius municipals reobriran divendres 31 de juliol

S'hi aplicaran totes les mesures de seguretat establertes per Protecció Civil
Piscina CEM Fondo d'en Peixo

dilluns, 27 juliol, 2020 - 12:00

L'Ajuntament retornarà les quotes del període que els centres esportius estiguin tancats

Els equipaments segueixen tancats, a l'espera que la Generalitat resolgui les...