Esteu aquí

Més agents a la Policia Local

Des del dia 1 de juliol passat s'han incorporat 19 agents i 4 agents interins a la Policia Local del Prat. És un pas més en l'ampliació d'una plantilla de treballadors que continuarà creixent per donar un millor servei a la població.

dissabte, 1 novembre, 2003 - 01:00

D'aquestes 19 noves incorporacions, 15 van ser agents que l'any passat es van presentar al procés selectiu i que, a finals de juny, van acabar la formació impartida a l'Escola de Policia de Catalunya, a Mollet del Vallès. Els 4 agents restants han passat el procés selectiu aquest mateix any però, donat que ja eren policies locals a altres municipis, la seva incorporació al cos ha estat immediata.

Per poder accedir a la Policia Local del Prat cal passar un procés selectiu que incorpora proves físiques, culturals i psicotècniques.

Un cop superada aquesta primera part, els aspirants ingressen a l'Escola de Policia de Catalunya, on es treballen diferents aspectes: en primer lloc l'adquisició de coneixements relatius al contingut de la professió; en segon lloc l'adquisició d'habilitats pròpies de la funció policial, és a dir, els procediments que ajuden a trobar una resposta davant les situacions que el policia ha de resoldre quotidianament; i en tercer lloc es treballen les actituds.

Millorar la qualitat del servei

El policia no pot efectuar la seva tasca d'una forma mecànica davant del conflicte, ha de ser flexible per adaptar-se a cada situació amb criteris d'oportunitat, percepció de riscos, valoració de les diferents respostes possibles i dels interessos en joc, entre altres moltes circumstàncies. Ha de ser reflexiu i capaç de fer un esforç constant de comunicació i interpretació per oferir sempre el millor servei al ciutadà.

D'altra banda, la Policia Local del Prat també ha efectuat un procés selectiu intern per dotar el cos d'una escala de comandaments més ajustada a les necessitats de la ciutat, tot incrementant l'actual plantilla en tres nous caporals i un sergent. Amb aquestes incorporacions i una redistribució dels efectius es vol, entre altres coses, millorar la qualitat del servei i la capacitat de resposta a la demanda de la ciutadania.

Actualment, la plantilla de la Policia Local del Prat consta de 107 membres, entre comandaments i agents. De cara a l'any 2004 s'espera la incorporació de 15 nous agents, que el passat mes de setembre van començar el curs bàsic a l'Escola de Policia. D'aquesta manera restaran menys efectius per arribar a 120 agents, una xifra que s'estima òptima per a la prestació del servei en una ciutat com el Prat.

Celebració del patró

La Policia Local va celebrar el 9 d'octubre la festivitat del seu patró, els Sants Arcàngels, amb un acte central que va tenir lloc al saló de plens de la Casa de la Vila. El periodista Ramon Miravitllas va pronunciar una conferència, a la qual va seguir l'acte de lliurament de diplomes a diversos agents del cos per la seva actuació destacada al servei del municipi. L'acte va finalitzar amb el lliurament dels diplomes de formació i de diversos trofeus en els jardins d'Àngel Guimerà.

 

Compartir

Noticies relacionades

Espigolada

divendres, 22 octubre, 2021 - 12:30

Èxit de participació a l’espigolada popular

Gairebé una vintena de persones han participat a una de les primeres...
Visita Uralde 1

dijous, 21 octubre, 2021 - 19:30

Diverses personalitats polítiques s'informen sobre el terreny dels valors del Delta del Llobregat i la importància de preservar-lo

Atenen una crida de l'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, que ha convidat entre...

dijous, 21 octubre, 2021 - 16:15

Comença la instal·lació de plaques fotovoltaiques als equipaments municipals

A l’escola Charles Darwin s’està realitzant una prova pilot i el projecte...