Esteu aquí

Maria Arnal i Marcel Bagés a la festa major '18

divendres, 14 setembre, 2018 - 17:30

Només fa tres anys que Maria Arnal i Marcel Bagés van aparèixer a l’escena musical i a hores d’ara, potser coses de l’era digital, són a boca – o a l’oïda – de tothom. El seu primer treball Remescles, acoples i melismes (autoeditat 2015), va ser la seva carta de presentació, el qual, segons les seves paraules, són “quatre cançons que parteixen de músiques de la tradició oral de la península Ibèrica. Cançons per acompanyar la vida, el dol, la feina i la festa, que parlen de la música com una manera de fer comunitat”.

Ara per ara, ja és sabut que, “45 cerebros y 1 corazón” ha estat un dels llançaments més explosius i esperats d’aquest 2018. Les que seguíem les passes de la parella, sabíem que el que s’acostava seria intens i afortunat a parts iguals, i sobretot, no deixaria a ningú indiferent. La rebuda per part de la crítica i del públic ha estat unànime, el single del disc Tu que vienes a rondarme“, ja té més de milió i mig de reproduccions a Spotify, que, per a un grup de l’escena independent – i només en un any – és gairebé una fita històrica.

Potser l’èxit de Maria Arnal i Marcel Bagés pot explicar-se gràcies a la temàtica de les seves cançons – reivindicativa, de memòria històrica -, o potser a la bellesa de la seva música – crua i austera a vegades o amb complexes harmonies d’altres -, o potser perquè és sincera i directa, i no pretén ajustar-se a ningú. Maria Arnal i Marcel Bagés s’han creat un lloc a l’escena actual sent autèntic i originals, bevent de la tradició musical ibèrica i donant-li la volta. Com deia el vell: “tot allò que no és tradició, és plagi”.

Enmig d’aquesta potència mestissa arriben a la Festa Major del Prat el diumenge 30 de setembre, després de cremar els escenaris de la península Ibèrica, Europa, Estats Units i Amèrica Llatina.

Aquest no serà el primer cop que la parella visita El Prat de Llobregat, ara farà 2 anys van col·laborar al procés #4Raons, que com ja sabeu, és un cicle de concerts a on els artistes pretenen apropar-se a la localitat sempre a través de les persones, en aquest cas concret van col·laborar amb els Picacretes i el CSO La Llavor. A part, la Maria va encarregar-se durant dos anys de la direcció musical del projecte Paraula de Dones, una proposta de projecte participatiu on dones del Prat creen un espectacle musical.

Doncs bé, si després de tota aquesta informació encara no ho teniu clar, us deixem un parell d’enllaços a on podeu escoltar allò que fan i entendreu que estem parlant.

Compartir

Noticies relacionades

Unzip Arts Visuals continua les seves accions

divendres, 30 octubre, 2020 - 19:00

Unzip Arts Visuals continua les seves accions dins el marc de la normativa sanitària actual

Projectes que s’adapten a les noves restriccions

divendres, 30 octubre, 2020 - 16:00

Es suspenen les activitats presencials de la Palmira

Continuem amb propostes en línia i el centre continua obert amb atenció al...
centric_plaça_porxada

divendres, 30 octubre, 2020 - 15:15

El Cèntric s’adapta a les noves restriccions sanitàries

Limitació d’horaris i serveis i suspensió d’activitats presencials són les...