Esteu aquí

Març de poesia a la Sala Infantil

L’ús de la música per arribar a la poesia

Taller de poesia

dijous, 1 abril, 2021 - 10:30

Durant aquest mes de març la sala infantil de la Biblioteca ha rebut la visita de diverses escoles que han participat en el taller de poesia d’enguany, dins del cicle “Març de Poesia”. Els centres participants han estat: Nostra senyora del Mar- García Lorca, Escola Joan Maragall, Escola del Parc, Escola Bernat Metge i Institut Escola Pepa Colomer. En total, més de 200 alumnes.

Una activitat que s’ha consolidat com un clàssic a la Biblioteca i on l’alumnat descobreix el món de la paraula, la poesia i la rima. Molts dels nois i les noies que assisteixen arriben amb expectació per saber el que faran, i perquè no dir-ho, amb una mica d’escepticisme. En sortir, les cares i expressions són ben diferents. Els rostres de sorpresa i d’haver-s’ho passat d’allò més bé són el denominador comú.

Un nou món per a la creativitat

El descobriment de la poesia i les històries que l’envolten, així com les noves expressions artístiques que se’n deriven i on la música té un paper preponderant, fan que molts canviïn la seva opinió sobre el que és poesia.

Cal destacar la poesia de Gianni Rodari, de qui l’any passat es va celebrar el 100 aniversari del seu naixement i el descobriment de Las Sinsombrero lligat a l’exposició que la biblioteca ha fet en homenatge a aquest grup de poetesses de la generació del 27.

Potser d’aquí a alguns anys sorgiran poetes i poetesses que hagin participat i gaudit d’aquest taller tan original que fa la Biblioteca.

 

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 18 octubre, 2021 - 12:00

Comença el cinquè curs de desplegament de projectes del programa IntersECCions

Aquest octubre han iniciat moltes de les accions que impliquen centres i...

divendres, 15 octubre, 2021 - 13:30

Arriba l'Octubre Ada Lovelace un any més

El cicle dedicat a la visibilitat de les dones científiques i engingyeres i a...
Modalitat art i educació 2021 Cap·pilaritat

divendres, 15 octubre, 2021 - 11:15

El projecte Cap·piralitat comença les performances sobre els quatre elements al Prat

La modalitat Art i educació de la convocatòria /Unzip 2021 proposa un espai d...