Esteu aquí

'Los desheredados', de la pratenca Laura Ferrés, guanyador del Premi Goya al millor curtmetratge documental

Una setmana després d’haver estat guardonat als Premis Gaudí del cinema català

"Los desheredados" de Laura Ferrés

dissabte, 3 febrer, 2018 - 23:00

El curtmetratge Los desheredados, dirigit per la pratenca Laura Ferrés, ha guanyat  el Premi Goya al millor curtmetratge documental. Laura Ferrés acaba de recollir el guardó durant la gala de la 32ena edició dels premis, que s’està celebrant aquesta nit al Madrid Marriott Auditórium Hotel.

En la categoria de curtmetratge documental, competien un total de 10 candidatures.  A més de Los desheredados, optaven a l’estatueta Bolingo. El bosque del amor (dirigit per Alejandro González Salgado), Cucli (Xavier Marrades), Gure Hormek (Maider Fernández Iriarte i María Elorza Deias), Luis & I (Dani Resines i Roger Gómez), Ni siquiera una rosa (César Martínez), Primavera rosa en México (Mario de la Torre), Sheroes (Carlos Carlo), The fourth Kingdom (Adán Aliaga i Àlex Lora) i Tribus de la Inquisición (Mable Lozano). 

Los desheredados, produït per Valérie Delpierre, ha guanyat el Premi Goya al millor curtmetratge documental una setmana després d’haver estat guardonat als Premis Gaudí del Cinema Català (com a millor curtmetratge), celebrats el passat diumenge, 28 de gener.   

El curtmetratge també ha rebut el premi  Leica Cine Discovery, com a millor curtmetratge de la Setmana de la Crítica del Festival de Canes, i ha estat reconegut com a millor curt europeu al festival de cinema portuguès Curtas Vila do Conde International. També va ser nominat a la darrera edició dels Premis de Cinema Europeu. 

Entre el documental i la ficció 

El mateix pare de la protagonista, Pere Ferrés, és el protagonista d’aquest curtmetratge de 18 minuts de durada.  Amb 53 anys, el protagonista està a càrrec d’una empresa d’autocars, amb problemes econòmics a causa de la crisi. Això el porta a buscar d’altres fonts d’ingressos i a viure nombroses dificultats, sempre lluitant per preservar la seva dignitat. La família, doncs, es troba en l’epicentre d’aquesta història, on també apareix l’àvia de la directora. 

La directora, Laura Ferrés 

Laura Ferrés (El Prat de Llobregat, 1989) és llicenciada en direcció cinematogràfica a l’ESCAC. Los desheredados és el seu segon treball, després de Perro flaco, el seu projecte final de carrera, un curtmetratge de ficció que també va ser seleccionat per 60 certàmens de cinema d’arreu del món. Entre ells, cal destacar la Setmana Internacional de Cine de Valladolid de 2014 i el Montreal World Film Festival 2015 (Canadà).

Rodat al Prat de Llobregat 

El curtmetratge es va rodar al Prat el gener de 2016 gairebé en la seva totalitat i la gestió de les localitzacions i els permisos va anar a càrrec del programa municipal El Prat Film Office. En el curt es poden veure indrets de la ciutat com el carrer de l’Empordà, el pàrquing de l’estació de Renfe o les cotxeres de Fersprat.

Cal recordar que el Prat de Llobregat és la tercera ciutat de Catalunya en produccions audiovisuals. La ciutat acull més de 140 produccions audiovisuals a l’any, segons les darreres dades disponibles corresponents a l’any 2016. 

Compartir

Noticies relacionades

treball en línia

divendres, 3 abril, 2020 - 11:30

Els centres culturals del Prat, confinats però no aïllats

Continuen actius a les xarxes i ofereixen diferents vies de contacte amb la...

dijous, 2 abril, 2020 - 10:00

Temps per compartir

Què llegiu a casa?

dimecres, 1 abril, 2020 - 11:45

"El Prat a Casa", nova convocatòria fotogràfica del Centre Cívic Jardins de la Pau

Penja les teves imatges amb els hashtags #AlPratEnsCuidem i #JardinsdeFoto, i...