Esteu aquí

Llum verda al parc fluvial del Llobregat

El Ministeri de Medi Ambient licita les obres entre els ponts de l'autovia i de Mercabarna.

dimarts, 26 juliol, 2005 - 11:40

Després de mesos de negociaciones entre l'Ajuntament i el Ministeri de Medi Ambient, aquest darrer ha licitat les obres de modificació i millora de la canalització del tram urbà del Llobregat al seu pas pel Prat, entre el pont de l'autovia de Castelldefels i el pont de Mercabarna.

Les obres, pressupostades en més de 10 milions d'euros i que seran gestionades per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) de la Generalitat, podrien començar a finals d'aquest any i tindran una durada d'un any i mig.

El projecte preveu l'adequació hidràulica i mediambiental d'aquest tram de riu. És a dir, fer que el Llobregat pugui assumir fortes avingudes d'aigua sense problemes (actualment aquest tram és un coll d'ampolla, especialment al pont del ferrocarril) i transformar-lo en un tram fluvial amable i accessible a la ciutadania.

Diversos camins vorejaran la llera i s'hi podrà arribar des del casc urbà del Prat a través de la ronda de Llevant, que caldrà fer permeable al pas de vianants. També es construirà un gran parc al costat de la planta de la Nissan, en uns terrenys que eren industrials i que l'Ajuntament va requalificar com a zona verda.

El projecte permetrà que la ciutat del Prat torni la mirada a aquest tram de riu, d'un quilòmetre i mig, i que durant anys ha quedat arraconat i mig oblidat darrera de la barrera que suposa la ronda de Llevant.

Passarel·la per creuar el riu
Aquest tram millorat del Llobregat s'integrarà en un gran parc fluvial que anirà des del mar fins a terra endins i la construcció del qual participen els diferents ajuntaments riberencs del Baix Llobregat.

En aquest sentit, cal destacar la construcció, iniciada aquesta setmana, d'una passarel·la elevada a l'alçada de Cornellà que permetrà creuar a banda i banda del riu a vianants i ciclistes. A més del riu, la passarel·la salvarà el Cinturó Litoral i el ferrocarril de FGC.

Compartir

Noticies relacionades

Carrer Ferran Puig

dimarts, 26 octubre, 2021 - 07:00

Prova pilot per identificar residus comercials

Els establiments que participen han d’utilitzar unes bosses gratuïtes per les...
Espigolada

divendres, 22 octubre, 2021 - 12:30

Èxit de participació a l’espigolada popular

Gairebé una vintena de persones han participat a una de les primeres...
Visita Uralde 1

dijous, 21 octubre, 2021 - 19:30

Diverses personalitats polítiques s'informen sobre el terreny dels valors del Delta del Llobregat i la importància de preservar-lo

Atenen una crida de l'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, que ha convidat entre...