Esteu aquí

Lliurades més d’un miler de targetes moneder a les famílies beneficiàries de les beques de menjador

Prèviament, l’Ajuntament havia contactat telefònicament amb les famílies beneficiàries per explicar-los el procediment de recollida. Amb les targetes menjador per a la compra d’aliments, es pretén que els nens i nenes becats tinguin una alimentació saludable mentre les escoles segueixin tancades.

dijous, 26 març, 2020 - 07:00

L’Ajuntament del Prat de Llobregat ha lliurat 1.073 targetes moneder per a la compra d’aliments a les famílies beneficiàries de les beques de menjador. Es tracta d’un ajut d’urgència, adreçat exclusivament als nens i nenes becats, per tal que puguin mantenir una alimentació saludable mentre les escoles segueixin tancades en l’actual situació de confinament. El nombre de famílies beneficiàries és de 742, ja que diverses famílies tenen més d’un infant becat a càrrec.

Per a la distribució de les targetes, s’han habilitat fins a 7 punts d’entrega a les porxades dels patis de les escoles següents: l’Escola del Parc, les escoles Sant Jaume, Jaume Balmes, Ramon Llull, Galileu-Galilei i Pepa Colomer, així com l’Institut Escola del Prat. A cada família se li ha indicat a quin centre educatiu s’ha de dirigir, prioritzant la proximitat amb el seu domicili.

En el moment de l’entrega de les targetes s'ha vetllat per minimitzar la presència simultània de famílies, i perquè el procés d’entrega sigui el més àgil possible, mitjançant els dos punt d’atenció diferenciats que s’han habilitat a cada centre.

Les famílies han estat citades en intervals de 15 minuts i se’ls ha demanat màxima puntualitat i que només hi vagi un dels seus membres. També se’ls ha indicat la documentació que han de portar, així com totes les mesures de seguretat establertes per les autoritats sanitàries que han de complir.  De la mateixa manera, el personal municipal, així com el voluntariat de la Creu Roja que col·laborarà en el lliurament de les targetes, també adoptaran les pertinents mesures de seguretat.

El procediment de recepció, gestió i lliurament de les targetes moneder 

L’Ajuntament del Prat ha organitzat el repartiment d’ajuts aquests urgència a través del Departament  d’Educació en coordinació amb el Servei d’Acció Social, Protecció Civil i la Policia Local i el suport d’altres programes i serveis municipals.

Cal recordar que el Departament d’Educació de la Generalitat és el responsable de la planificació de les beques de menjador (i de les targetes moneder que les substitueixen com a ajuts d’urgència) i que els consells comarcals s'ocupen de vehicular la seva gestió als diferents punts del territori. Per això, l'Ajuntament del Prat s'ha coordinat amb el Consell Comarcal del Baix Llobregat amb aquesta finalitat. 

Després de rebre les targetes moneder, totes les famílies han rebut un missatge al seu mòbil com a comprovant de la recollida. Cada cop que es faci una recàrrega de la targeta també se’ls comunicarà per la mateixa via.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 20 maig, 2022 - 08:15

Set futures professionals de la infermeria completaran la seva formació als Serveis Municipals de Salut Pública i Consum

El centre educatiu de procedència és la Unitat docent multiprofessional d...

dimecres, 18 maig, 2022 - 12:30

Les AMPA i AFA del Prat premiades al certamen anual dels premis AFFAC

A principis del mes de maig, es va dur a terme a Girona un acte de reconeixement a diferents projectes d’Associacions de P...