Esteu aquí

L’institut Ribera Baixa, guardonat pel projecte Erasmus+ de part del Trinity College de Dublin

És el primer centre educatiu d'Espanya en rebre aquesta distinció

L'alumnat i professorat del Ribera Baixa

dimecres, 29 desembre, 2021 - 09:15

L’Institut Ribera Baixa ha estat guardonat pel Trinity College de Dublin amb la distinció Schools of Distinction Award pel seu projecte Erasmus+ (Libertas: Una iniciativa de l’alumnat per la igualtat de gènere). 

La trajectòria del centre ha estat sempre treballar per oferir al seu alumnat les millors oportunitats educatives, participant en diverses convocatòries (nacionals i internacionals) i en qualsevol iniciativa que permetés a la seva comunitat aprendre d’una forma significativa, ampliar els seus horitzons i enriquir els aprenentatges adquirits a l’aula.

Ara però han donat un pas més enllà, la iniciativa premiada ha estat impulsada per un grup d’alumnat de l’institut (Leadership in Learning), joves de 4rt d’ESO de diferents orígens i nacionalitats, que amoïnades davant la situació actual en relació a la violència de gènere i la LGTBIfòbia, i de la seva pròpia realitat, han constituït un espai propi al centre educatiu on reflexionar, conscienciar, compartir, empoderar, aprendre plegades al voltant de la igualtat de gènere i visibilitzar aquest espai a la resta d’estudiants i a la ciutat (intergeneracional). El seu objectiu principal és  canviar la mirada dels seus iguals i poder acompanyar a aquelles noies i nois que ho necessitin, en un espai de cura i de confiança. El professorat del centre les han acompanyat com a guies durant tot el procés i els hi donen suport i motivació perquè continuïn treballant en aquest sentit.

Aquesta iniciativa ha estimulat diferents capacitats i competències de les alumnes participants, han après a treballar en grup, respectant la diversitat, s’han vist obligades a ser creatives, a aprendre a organitzar-se, a tenir cura del grup, a formar-se per poder explicar-se i presentar les seves idees i iniciatives davant de la comunitat educativa del seu institut.

Ara volen visibilitzar les seves accions i posar-se en contacte amb altres col·lectius de la ciutat, així que si voleu podeu seguir les seves accions i iniciatives a @libertas.rb

Podeu trobar una presentació del projecte a: https://www.canva.com/design/DAEuziWPq2I/2T41yDXF7vksF328BiYDIQ/watch?utm_content=DAEuziWPq2I&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=sharebutton

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 12 gener, 2022 - 09:45

Novetats al protocol covid als centres educatius amb la represa del curs escolar

Una de les principals novetats és que, al cicle d’educació infantil i...

dimarts, 4 gener, 2022 - 10:00

Reobren les Sales d’Estudi del Cèntric Espai Cultural

Les Sales d'Estudi tornen adaptant els seus horaris a l’època d’exàmens.
Conte de la nit de reis - Escola Jacint Verdaguer

dimecres, 22 desembre, 2021 - 09:00

Primer curs dels Itineraris de Coneixement de la Ciutat

Infants i joves, des de l’Escola Bressol fins a Batxillerat, participaran en...