Esteu aquí

L’Institut Les Salines participa en la nova edició del MetròpolisFPLab

Projecte de col·laboració entre l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Fundació BCN Formació Professional

dimarts, 19 novembre, 2019 - 12:30

L'Àrea Metropolitana de Barcelona i la Fundació BCN Formació Professional col·laboren amb el projecte MetròpolisFPLab, a fi de fomentar la millora i la qualitat de la formació professional (FP) potenciant la innovació entre els centres docents i el teixit empresarial.

Aquest programa busca potenciar les competències transversals de l’alumnat d’FP a través de projectes reals d’innovació́. D’aquesta manera es contribueix a augmentar la qualitat de l’ocupació dels i les estudiants d’FP i l’accés de les empreses al talent creatiu que existeix als centres.

El teixit empresarial que participa en la convocatòria (Circuit de Catalunya, Abacus, TMB, Intercruises, Aigües de Barcelona, Institut Català d’Oncologia, Estamp i Taismartfactory)planteja reptes perquè l’alumnat d’FP hi doni resposta amb projectes innovadors mitjançant les seves idees.

Instituts del Prat

El curs passat va tenir lloc la primera convocatòria, on Projoju, equip format per alumnes de l’Institut Illa dels Banyols del Prat, va ser un dels sis guanyadors amb el repte plantejat per l’empresa pratenca Canaletas per millorar el rendiment d’una màquina d’enrotllar dipòsits. 

Enguany ja ha arrencat la segona convocatòria, en la qual l’Institut Les Salines torna a participar amb alumnat dels cicles formatius de Cures auxiliars d’infermeria, Gestió administrativa i Transport i logística. En aquests moments s'està fent la fase d’exploració dels reptes. Al llarg del curs, els equips (sempre amb l’acompanyament d’un/a professor/a responsable del grup) aniran desenvolupant els seus projectes, que seran presentats el 14 de maig de 2020.

El premi per a cada equip guanyador consisteix en el desenvolupament de la idea i/o proposta de millora en la mateixa empresa durant un temps no superior a dos mesos i a través d’una beca formativa remunerada. A més, el centre d'FP rebrà una dotació de recursos materials i el tutor/a que ha assessorat i acompanyat en tot el procés a l’equip rebrà un reconeixement.

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 2 desembre, 2019 - 08:15

Formacions per a famílies en temes de benestar i salut

Comencen aquest dilluns amb una xerrada sobre l'acompanyament en positiu...

divendres, 29 novembre, 2019 - 14:30

Obertes les inscripcions per al 2n trimestre dels English Workshops

Són tallers temàtics en anglès adreçats a joves d'ESO

divendres, 29 novembre, 2019 - 13:45

1 desembre, Dia Mundial de la Sida

La campanya pratenca #AmbCondó posa l’accent en la prevenció