Esteu aquí

L’Institut Les Salines participa en la nova edició del MetròpolisFPLab

Projecte de col·laboració entre l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Fundació BCN Formació Professional

dimarts, 19 novembre, 2019 - 12:30

L'Àrea Metropolitana de Barcelona i la Fundació BCN Formació Professional col·laboren amb el projecte MetròpolisFPLab, a fi de fomentar la millora i la qualitat de la formació professional (FP) potenciant la innovació entre els centres docents i el teixit empresarial.

Aquest programa busca potenciar les competències transversals de l’alumnat d’FP a través de projectes reals d’innovació́. D’aquesta manera es contribueix a augmentar la qualitat de l’ocupació dels i les estudiants d’FP i l’accés de les empreses al talent creatiu que existeix als centres.

El teixit empresarial que participa en la convocatòria (Circuit de Catalunya, Abacus, TMB, Intercruises, Aigües de Barcelona, Institut Català d’Oncologia, Estamp i Taismartfactory)planteja reptes perquè l’alumnat d’FP hi doni resposta amb projectes innovadors mitjançant les seves idees.

Instituts del Prat

El curs passat va tenir lloc la primera convocatòria, on Projoju, equip format per alumnes de l’Institut Illa dels Banyols del Prat, va ser un dels sis guanyadors amb el repte plantejat per l’empresa pratenca Canaletas per millorar el rendiment d’una màquina d’enrotllar dipòsits. 

Enguany ja ha arrencat la segona convocatòria, en la qual l’Institut Les Salines torna a participar amb alumnat dels cicles formatius de Cures auxiliars d’infermeria, Gestió administrativa i Transport i logística. En aquests moments s'està fent la fase d’exploració dels reptes. Al llarg del curs, els equips (sempre amb l’acompanyament d’un/a professor/a responsable del grup) aniran desenvolupant els seus projectes, que seran presentats el 14 de maig de 2020.

El premi per a cada equip guanyador consisteix en el desenvolupament de la idea i/o proposta de millora en la mateixa empresa durant un temps no superior a dos mesos i a través d’una beca formativa remunerada. A més, el centre d'FP rebrà una dotació de recursos materials i el tutor/a que ha assessorat i acompanyat en tot el procés a l’equip rebrà un reconeixement.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 20 novembre, 2020 - 13:45

Oberta la convocatòria de la subvenció Indústria 4.0 2020

Una diagnosi gratuïta en indústria 4.0 i una subvenció del 40 % de la...

divendres, 20 novembre, 2020 - 12:45

L’Ajuntament bonificarà el 75 % de la taxa de les terrasses als bars i restaurants l’any 2021

L’alcalde Mijoler anuncia aquesta decisió per ajudar al sector de la...

dijous, 19 novembre, 2020 - 13:45

Celebrat el sorteig del Consell dels Infants del Prat

S'ha fet per via telemàtica i ha servit per renovar el 50 % dels consellers i...