Esteu aquí

L'Institut Les Salines estrenarà un nou itinerari formatiu el curs vinent

Pla pilot experimental d’itineraris formatius específics (IFE) d’Auxiliar en cura d’animals i espais verds, per a persones amb discapacitat intel·lectual lleu o moderada

Institut Les salines.

Institut Les salines.

dilluns, 29 maig, 2017 - 13:00

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat ha concedit a l’Institut Les salines de la nostra ciutat un nou recurs formatiu per al curs 2017-18. Es tracta del Pla pilot experimental d’itineraris formatius específics (IFE) d’Auxiliar en cura d’animals i espais verds. L'itinerari s'adreça a alumnes amb necessitats educatives especials associades a discapacitat intel·lectual lleu o moderada (inclòs l'alumnat amb trastorn de l'espectre autista). Per poder-se inscriure cal tenir entre 16 i 20 anys d'edat durant l'any natural d'inici del curs i, preferiblement, no han d'haver obtingut el títol de graduat en educació secundària obligatòria, amb l'objectiu d'afavorir la seva inserció laboral. 

Aquests estudis desenvolupen competències per fer tasques auxiliars d’atenció als animals, el manteniment i la higiene d’instal·lacions ramaderes, de producció de plantes en vivers i en centres de jardineria, i de manteniment de jardins, parcs i zones verdes, observant les normes de prevenció de riscos laborals i protecció mediambiental corresponents, així com competències de comunicació, autonomia personal i participació en activitats comunitàries. 

Preinscripcions de l'1 al 9 de juny

La durada de la formació és de 3.360 hores distribuïdes en quatre cursos acadèmics. El darrer curs inclou la formació en centres de treball. Per accedir a un IFE cal formalitzar la sol·licitud de preinscripció i s’hi poden fer constar fins a tres peticions, per ordre de preferència. La sol·licitud s’ha de presentar al centre de la primera petició. Les dates de preinscripció són de l’1 al 9 de juny.

Els perfils que, fins al moment, ha aprovat el Departament d'Educació de la Generalitat són dos: Auxiliar de vendes i atenció al client (que es realitzarà al Centre Xamfrà-Taller Sant Miquel, de Sant Feliu de Llobregat) i el d'Auxiliar en cura d'animals i espais verds. El Prat serà l'únic municipi de tota la comarca del Baix Llobregat on es podrà cursar i un dels 16 municipis a tota Catalunya on s'han atorgat els plans pilot dels itineraris formatius específics (IFE).
 

Compartir

Noticies relacionades

PAU a l'Institut Salvador Dalí

divendres, 10 juliol, 2020 - 11:45

Avui acaben les Proves d’Accés a la Universitat (PAU), que tenen entre les seves seus l’Institut Salvador Dalí del Prat

En el cas del Prat, l'Institut Salvador Dalí ha estat la seu de les proves...

divendres, 10 juliol, 2020 - 11:45

El Consell de Dones es reunirà el 15 de juliol i abordarà l'impacte de la Covid19 sobre aquest col·lectiu

També es valoraran les activitats virtuals dutes a terme durant el...

dijous, 9 juliol, 2020 - 10:45

Des d'avui és obligatori portar mascareta a l'aire lliure i en espais oberts al públic

L'incompliment de la mesura es pot sancionar amb una multa de 100 euros