Esteu aquí

L’Institut Les Salines és un dels tres únics instituts de tot Catalunya a on es posa en marxa un nou programa sobre Noves Oportunitats

dijous, 1 juliol, 2021 - 10:15

El Departament d’Educació en col·laboració amb l’Àrea d’Ocupació Juvenil del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC)  engega el programa Noves Oportunitats amb l’objectiu de recuperar les ganes d’aprendre dels i les joves que, per motius diversos, no han trobat el seu lloc als instituts i que, per raó de la seva edat i falta de formació, són invisibles encara per a les empreses.

El programa s’adreça a 12 joves de 16 a 21 anys, sense cap titulació i sense saber encara quin camí professional seguir. L’objectiu és el d’ajudar-los en la construcció del seu projecte professional d’una manera diferent, amb un itinerari que, en cas de ser necessari, pot durar fins a dos anys.

 

Que ofereixen?

En la primera fase del primer curs del programa, que tindrà una durada de quatre mesos i es realitzarà en horari de tarda a l’institut les Salines, s’organitzaran tastets de descoberta de diferents oficis, visites a empreses, visites a altres instituts, etc.. En la segona fase s’acordarà amb el/la jove un itinerari a mida que incorporarà tant formació professionalitzadora com de competències bàsiques i transversals.

Es preveu un acompanyament intensiu i proper al llarg de tot l’itinerari, fins i tot en els primers mesos d’inserció laboral o de retorn al sistema educatiu.  L’equip de professionals estarà integrat per un/a professional tècnic/a, un/a educador/a social i un/a orientador/a professional).

Preinscripció: del 28 de juny al 2 de juliol, presencial a l’Institut les Salines

(caldrà portar original i còpia del DNI i TSI). En cas de places lliures al setembre la preinscripció continuarà al setembre.

Noticies relacionades

dijous, 4 agost, 2022 - 10:00

L'Illa de la lectura: 25 nenes i nens compartint aventures i complicitats

La Sala Infantil de la Biblioteca Antonio Martín forma infants lectors amb...
Casal d'estiu de natació a la piscina del CEM Fondo d'en Peixo

dilluns, 1 agost, 2022 - 10:45

Uns 3.600 infants i joves han participat als casals i activitats d’estiu al Prat durant el mes de juliol

Durant tot l’agost, es continuaran fent casals i campus nàutics (per aprendre...

dijous, 14 juliol, 2022 - 11:00

Continuen les activitats d'estiu als Patis Oberts

L’Institut Escola Pepa Colomer i l’Escola Galileo Galilei romandran tancats...