Esteu aquí

L’Institut Les Salines és un dels tres únics instituts de tot Catalunya a on es posa en marxa un nou programa sobre Noves Oportunitats

dijous, 1 juliol, 2021 - 10:15

El Departament d’Educació en col·laboració amb l’Àrea d’Ocupació Juvenil del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC)  engega el programa Noves Oportunitats amb l’objectiu de recuperar les ganes d’aprendre dels i les joves que, per motius diversos, no han trobat el seu lloc als instituts i que, per raó de la seva edat i falta de formació, són invisibles encara per a les empreses.

El programa s’adreça a 12 joves de 16 a 21 anys, sense cap titulació i sense saber encara quin camí professional seguir. L’objectiu és el d’ajudar-los en la construcció del seu projecte professional d’una manera diferent, amb un itinerari que, en cas de ser necessari, pot durar fins a dos anys.

 

Que ofereixen?

En la primera fase del primer curs del programa, que tindrà una durada de quatre mesos i es realitzarà en horari de tarda a l’institut les Salines, s’organitzaran tastets de descoberta de diferents oficis, visites a empreses, visites a altres instituts, etc.. En la segona fase s’acordarà amb el/la jove un itinerari a mida que incorporarà tant formació professionalitzadora com de competències bàsiques i transversals.

Es preveu un acompanyament intensiu i proper al llarg de tot l’itinerari, fins i tot en els primers mesos d’inserció laboral o de retorn al sistema educatiu.  L’equip de professionals estarà integrat per un/a professional tècnic/a, un/a educador/a social i un/a orientador/a professional).

Preinscripció: del 28 de juny al 2 de juliol, presencial a l’Institut les Salines

(caldrà portar original i còpia del DNI i TSI). En cas de places lliures al setembre la preinscripció continuarà al setembre.

Noticies relacionades

dijous, 16 setembre, 2021 - 09:30

IntersECCions celebra els seus cinc anys amb una publicació

S'ha presentat i fet publica en motiu de la lliçó inaugural del curs
Projecte Sorell

dijous, 16 setembre, 2021 - 08:30

El programa SORELL aconsegueix estalviar més de 20.000 kg anuals de paper en llibres de text

La iniciativa, a més, permet abaratir la tornada a l’escola un 85% a les...

dilluns, 13 setembre, 2021 - 14:45

Obres de millora a les escoles

Durant l’estiu, l’Ajuntament ha realitzat diverses actuacions per tal de...