Esteu aquí

L’Institut Les Salines del Prat participa al campionat de Catalunya de FP Catskills, centrat en els estudis agraris

Més d’un centenar d’alumnes de l’institut pratenc, referent a Catalunya en les FP agràries, han participat a les jornades de jardineria i paisatgisme paral·leles a la competició, juntament amb d'altres estudiants d'arreu de Catalunya.

Proves de jardineria de la competició Catskills

Proves de jardineria durant la competició Catskills (imatge de l'Institut Les Salines)

dijous, 20 febrer, 2020 - 13:15

Més d’un centenar d’alumnes de l’Institut Les Salines del Prat de Llobregat han participat entre dimarts i dimecres d’aquesta setmana en les jornades de jardineria i paisatgisme, que s’han celebrat paral·lelament al campionat català de FP Catskills, en què han pres part estudiants d'arreu de Catalunya. 

Cada dos anys, se celebren diferents competicions de Catskills de diverses famílies professionals i, al voltant de la competició, tenen lloc jornades relacionades amb l'àmbit corresponent. L'Institut Les Salines va prendre part en el Catskills de les FP del camp agrari i en les jornades paral·leles relacionades amb aquest tema. El campionat i les jornades les han organitzades el Departament d’Educació de la Generalitat, l'Institut Les Salines i el Gremi de Jardineria de Catalunya i s’han celebrat al Parc de la Muntanyeta de Sant Boi del Llobregat.

En aquesta edició de Catksills, han competit una vintena d’alumnes de 10 instituts de Catalunya, dels quals 2 procedien de L’Institut Les Salines del Prat. A l’inici del torneig, es plantejava a tots els participants un projecte de jardineria a desenvolupar durant les dues jornades de competició. Enguany, el primer classificat ha estat l’Escola Agrària Solsonès.

Paral·lelament al torneig, ahir es van desenvolupar fins a 13 tallers diferents relacionats amb la jardineria i el paisatgisme (d’apicultura, bonsais, compostatge, plantes aquàtiques, biodiversitat o art floral japonès), a més de diverses xerrades. En aquests tallers, hi van prendre part el més d’un centenar d’alumnes de les diferents especialitats de les FP agràries de l’Institut Les Salines, juntament amb estudiants d'arreu de Catalunya. 

Les Salines, institut de referència en FP agràries

L’institut pratenc és un referent a Catalunya en els estudis de FP d’aquesta família professional. A Les Salines, es pot cursar el Grau Mig (GM)  de Jardineria i Floristeria i el GM de Producció Agroecològica, així com el Grau Superior de Paisatgisme i Medi Rural.  També s’hi realitza un PFI (Programa de Formació i Inserció) d’Auxiliar de Jardineria, adreçat a persones que no han finalitzat l’ESO per facilitar la seva reincorporació i continuïtat al món educatiu a través de la formació professional. A més, es fa un Itinerari Formatiu Específic (IFE) per a persones amb necessitats educatives especials d’auxiliar en cura d’animals i espais verds.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 24 maig, 2022 - 09:00

Claus per gaudir de la lectura a casa: aprofitar cada moment, buscar espais tranquils i fer propostes lectores motivadores

El passat 9 de maig van compartir-se estratègies i reflexions adreçades a les...

divendres, 20 maig, 2022 - 08:15

Set futures professionals de la infermeria completaran la seva formació als Serveis Municipals de Salut Pública i Consum

El centre educatiu de procedència és la Unitat docent multiprofessional d...