Esteu aquí

L'Illa de la lectura: 25 nenes i nens compartint aventures i complicitats

La Sala Infantil de la Biblioteca Antonio Martín forma infants lectors amb una proposta lúdica de juliol

dijous, 4 agost, 2022 - 10:00

Durant el mes de juliol s’ha tornat a realitzar a la biblioteca l’activitat que tant èxit va tenir l’any passat: L’Illa de la lectura. Es tracta d’una activitat per acompanyar als infants en la descoberta de lectures, un espai agradable per compartir i dialogar al voltant dels llibres.  Un taller per potenciar el gust lector i treballar la comprensió lectora durant l’estiu.

Aquest any s’ha fet els dimarts i els dijous de 17:30 h a 19:30 h, per a infants entre 7 i 12 anys. Han estat un total  8 sessions, amb un gran èxit de participació amb 25 infants inscrits. La mitja d’assistència a cada activitat ha estat de 18 nenes i nens que han après a interpretar la lectura i a treballar en equip per assolir els objectius de cada sessió.

Dinàmiques

Les dinàmiques proposades han barrejat la lectura amb activitats lúdiques per tal de fer engrescadora la vivència. Aquesta experiència ajuda a millorar la comprensió textual i visual i també a augmentar la seva cultura literària, per així créixer com a lectors.
 

Un dels títols que s’han treballat és Els dos llops de Wilfred, on un avi indi explica a la seva néta que tots tenim dos llops dins (la ira i la calma) i que depèn d’allò que fem alimentem un o un altre. Aquesta llegenda ha fet reflexionar sobre aquells sentiments que tots tenim a dins i que de vegades no sabem gestionar. Una estripada de papers ha ajudat a desfogar la ràbia i després, transformant aquests bocins en una obra de collage, connectar amb la calma i gestionar aquesta frustració.

El llibre El bastón azul y la caja azul de Iwona Chmielewska, ens va fer viatjar cap a l’ambigüitat i la reflexió poètica, on la imaginació infantil ens porta fins a un final obert. Una caixa blava amb un bastó guardat a la Biblioteca custodien els secrets de les participants de la sessió.

Altres contes que es van treballar a l’última setmana van ser Els Fantàstics llibres voladors del Sr. Morris Lessmore de William Joyce i el clàssic Un sopar de por de Meritxell Martí.

El Llibre dels Mil Desitjos de la Biblioteca recull el conte que els participants van escriure col·laborativament  el darrer dia i espera continuar omplint fulls en futures experiències.

Si us ha engrescat, estigueu atents, perquè s’està cuinant una nova edició de L’illa de la lectura a partir de tardor.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 3 octubre, 2023 - 14:45

Comença un nou cicle de Ciutats Defensores al Prat

El proper divendres 6 d’octubre comença un nou cicle d’activitats de Ciutats Defensores al Prat. Un projecte que té per objectiu conscienciar a les persones sob...

dimarts, 3 octubre, 2023 - 12:00

Iniciem un nou Cicle d'història: El Prat, del s. XVIII al XIX

Continuen les sessions dedicades a la història del Prat de la mà d...

dilluns, 2 octubre, 2023 - 16:00

La ciutadania valora positivament la Festa Major puntuant-la, majoritàriament, per sobre de set

Més de set-centes persones responen l’enquesta de valoració de la Festa Major