Esteu aquí

L'Illa de la lectura: 25 nenes i nens compartint aventures i complicitats

La Sala Infantil de la Biblioteca Antonio Martín forma infants lectors amb una proposta lúdica de juliol

dijous, 4 agost, 2022 - 10:00

Durant el mes de juliol s’ha tornat a realitzar a la biblioteca l’activitat que tant èxit va tenir l’any passat: L’Illa de la lectura. Es tracta d’una activitat per acompanyar als infants en la descoberta de lectures, un espai agradable per compartir i dialogar al voltant dels llibres.  Un taller per potenciar el gust lector i treballar la comprensió lectora durant l’estiu.

Aquest any s’ha fet els dimarts i els dijous de 17:30 h a 19:30 h, per a infants entre 7 i 12 anys. Han estat un total  8 sessions, amb un gran èxit de participació amb 25 infants inscrits. La mitja d’assistència a cada activitat ha estat de 18 nenes i nens que han après a interpretar la lectura i a treballar en equip per assolir els objectius de cada sessió.

Dinàmiques

Les dinàmiques proposades han barrejat la lectura amb activitats lúdiques per tal de fer engrescadora la vivència. Aquesta experiència ajuda a millorar la comprensió textual i visual i també a augmentar la seva cultura literària, per així créixer com a lectors.
 

Un dels títols que s’han treballat és Els dos llops de Wilfred, on un avi indi explica a la seva néta que tots tenim dos llops dins (la ira i la calma) i que depèn d’allò que fem alimentem un o un altre. Aquesta llegenda ha fet reflexionar sobre aquells sentiments que tots tenim a dins i que de vegades no sabem gestionar. Una estripada de papers ha ajudat a desfogar la ràbia i després, transformant aquests bocins en una obra de collage, connectar amb la calma i gestionar aquesta frustració.

El llibre El bastón azul y la caja azul de Iwona Chmielewska, ens va fer viatjar cap a l’ambigüitat i la reflexió poètica, on la imaginació infantil ens porta fins a un final obert. Una caixa blava amb un bastó guardat a la Biblioteca custodien els secrets de les participants de la sessió.

Altres contes que es van treballar a l’última setmana van ser Els Fantàstics llibres voladors del Sr. Morris Lessmore de William Joyce i el clàssic Un sopar de por de Meritxell Martí.

El Llibre dels Mil Desitjos de la Biblioteca recull el conte que els participants van escriure col·laborativament  el darrer dia i espera continuar omplint fulls en futures experiències.

Si us ha engrescat, estigueu atents, perquè s’està cuinant una nova edició de L’illa de la lectura a partir de tardor.

Compartir

Noticies relacionades

Casal d'estiu de natació a la piscina del CEM Fondo d'en Peixo

dilluns, 1 agost, 2022 - 10:45

Uns 3.600 infants i joves han participat als casals i activitats d’estiu al Prat durant el mes de juliol

Durant tot l’agost, es continuaran fent casals i campus nàutics (per aprendre...
Festa_Major

divendres, 29 juliol, 2022 - 10:45

Ens preparem per a la Festa Major 2022!

Al setembre ens espera una Festa Major amb un dia més i que es desenvoluparà...

dijous, 28 juliol, 2022 - 13:15

Encreuaments a l’estiu

Durant el mes d’agost es pot visitar l’exposició Encreuaments, l’evolució demogràfica del Prat. La sala d’exposicions del Cèntric està oberta en l’horari del mateix centre: Del 25 de juliol al 27 d’agost de dilluns a di...