Esteu aquí

Licitades les obres de construcció de la dessaladora

TEMES: Urbà

Un consorci d'empreses liderat per AGBAR serà l'encarregat de construir la dessaladora més gran d'Europa al delta del Llobregat. L'empresa amb seu a Barcelona ha guanyat el concurs convocat per Aigües Ter-Llobregat i, per tant, serà qui redacti en sis mesos el projecte que començarà a construir-se de cara al 2007 perquè la dessaladora entri en funcionament l'any 2009.

dijous, 20 juliol, 2006 - 15:59

Aigües de Barcelona s'ha compromès a encetar la construcció de la nova dessaladora en uns sis mesos per tenir-la enllestida en un termini de dos anys. A partir d'aleshores la planta aportarà uns 60 hectòmetres cúbics extres, el que representa un 23% més de la quantitat que actualment es distribueix a l'àrea metropolitana.

D'aquesta manera, es millora els subministraments i es garanteix davant possibles sequeres com les que s'han registrat en els darrers anys. La nova dessaladora també millorará el gust de l'aigua, sobretot a la zona propera al delta del Riu Llobregat

La construcció de la nova dessaladora serà a càrrec de la Unió Temporal d'Empreses, la UTE, que lidera Agbar amb un 40% i on hi participen la francesa Drégémont en un 35% i Dragados amb el 25% restant. El cost de l'obra, 158,7 milions d'euros, és finançat per la Unió Europea en un 75% i la Generalitat pel 25% restant.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 2 abril, 2020 - 09:45

Prat Espais assessora i intermedia entre propietaris i llogaters per la crisi pel coronavirus

L'Ajuntament fa una crida als propietaris a actuar amb responsabilitat social...

dimecres, 1 abril, 2020 - 09:00

El metro i el bus seran gratuïts del 2 al 9 d'abril

Des de l'1 d'abril, les línies PR2 i PR3 deixen de funcionar i la PR1 n...

dilluns, 30 març, 2020 - 15:00

L’Ajuntament reforça la neteja a la via pública amb desinfectant en zones d’especial risc

En concret, el servei actua al voltant de supermercats, CAP, farmàcies,...