Esteu aquí

Licitades les obres de construcció de la dessaladora

TEMES: Urbà

Un consorci d'empreses liderat per AGBAR serà l'encarregat de construir la dessaladora més gran d'Europa al delta del Llobregat. L'empresa amb seu a Barcelona ha guanyat el concurs convocat per Aigües Ter-Llobregat i, per tant, serà qui redacti en sis mesos el projecte que començarà a construir-se de cara al 2007 perquè la dessaladora entri en funcionament l'any 2009.

dijous, 20 juliol, 2006 - 15:59

Aigües de Barcelona s'ha compromès a encetar la construcció de la nova dessaladora en uns sis mesos per tenir-la enllestida en un termini de dos anys. A partir d'aleshores la planta aportarà uns 60 hectòmetres cúbics extres, el que representa un 23% més de la quantitat que actualment es distribueix a l'àrea metropolitana.

D'aquesta manera, es millora els subministraments i es garanteix davant possibles sequeres com les que s'han registrat en els darrers anys. La nova dessaladora també millorará el gust de l'aigua, sobretot a la zona propera al delta del Riu Llobregat

La construcció de la nova dessaladora serà a càrrec de la Unió Temporal d'Empreses, la UTE, que lidera Agbar amb un 40% i on hi participen la francesa Drégémont en un 35% i Dragados amb el 25% restant. El cost de l'obra, 158,7 milions d'euros, és finançat per la Unió Europea en un 75% i la Generalitat pel 25% restant.

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 17 febrer, 2020 - 12:15

El professorat del Prat es forma per treballar projectes de sostenibilitat i medi ambient

L’objectiu és crear projectes participatius que impliquin a la comunitat...
botoa_app_amb tu un prat millor.png

divendres, 14 febrer, 2020 - 09:15

L'app "Amb tu, un Prat millor" permet resoldre 1.500 incidències l'any 2019

El nombre d'avisos creix gairebé un 50 % respecte de l'any anterior

divendres, 14 febrer, 2020 - 09:00

Tancat temporalment l'accés a la platja naturista per inestabilitat de l'escullera

L'Ajuntament del Prat ha tancat temporalment l’accés a la platja naturista perquè la inestabilitat de l’...