Esteu aquí

L'exempció per inici d'activitat estalvia 825.000 € en 8 anys als nous establiments

L'Ajuntament del Prat va implantar aquesta mesura l'any 2009 per impulsar l'activitat comercial a la ciutat

Una botiga del Prat.

dimecres, 1 febrer, 2017 - 14:15

L'exempció per inici d'activitat ha estalviat 825.000 € en 8 anys als nous establiments comercials de la ciutat. Aqueta mesura la va establir l'any 2009 l'Ajuntament del Prat per afavorir la implantació de nova activitat comercial a la ciutat en un context de crisi econòmica.
 
Des de 2009, l'Ajuntament ha anat prorrogant aquseta mesura any rere any, que també es repetirà l'any 2017, el 9è des de l'inici de la seva aplicació.

A qui afavoreix la mesura?

La mesura suposa l'exempció de la taxa per concessió de la llicència d'activitat, de la taxa per llicència d'obres, de l'impost sobre construccions, instal•lacions i obres i de la taxa d'autorització sanitària, que es meritin com a conseqüència de l'obertura d'un establiment comercial. El gruix de l'exempció correspon a la taxa per llicència d'activitat.

Excepcions

L'exempció no s'aplica a les zones del port, aeroport ni a la plana del Galet (on està situat el centre comercial Splau).

Any 2016

Durant l'any 2016, el departament municipal de Gestió Tributària va gestionar 160 expedients -curiosament els mateixos que l'any 2015- amb un import total de 129.444 € de beneficis fiscals per als nous establiments, front als 88.740 € de l'any anterior. 
 
L'import, considerat individualment, pot variar d'un cas a l'altre, perquè cada tipus d'activitat empresarial tributa de manera diferent.
 

Compartir

Noticies relacionades