Esteu aquí

L'estiu s'estrena amb set carrers renovats

A principis del mes de juliol s'inauguraran les obres de millora integral de diversos carrers: Maurici Vilomara, Vendrell, Carles Stulemeijer i avinguda del Canal (amb els trams que hi desemboquen de Rigual, Doctor Robert i Mariscal Joffre).

dissabte, 1 juny, 2002 - 02:00

Maurici Vilomara
Aquest carrer del nucli antic s'ha reurbanitzat seguint la pauta d'altres que ja ho han fet en el mateix barri: s'ha donat prioritat als vianants sobre els vehicles, tot posant al mateix nivell la calçada i la vorera, formada per lloses de pedra saulosa de color clar. Hi ha, però, algunes diferències. En el tram situat entre Ferran Puig i Centre s'hi ha plantat una filera d'arbres de l'espècie Gingko Biloba, gràcies a la major amplada del carrer en aquest indret. En l'encreuament entre Maurici Vilomara i Manuel Bertrand s'obre una placeta on hi ha una parada de l'autobús, abans estava sempre ocupada per vehicles aparcats. Ara, en canvi, serà domini dels vianants. Des d'aquesta petita plaça i fins al carrer Joan Maragall, el tractament de Maurici Vilomara també continua essent de prioritat per als vianants, però s'hi ha reservat una franja per a l'aparcament de vehicles. A tot el carrer s'han soterrat i renovat els serveis (clavegueres, fibra òptica, baixa tensió, telefonia, gas...). El cost total de les obres ha pujat fins a 1.100.000 euros, una part dels quals (300.000 euros) ha estat finançada amb els fons europeus Feder. La reforma dels carrers del nucli antic, en el sentit de donar prioritat als vianants, no ha acabat. Actualment estan en marxa les obres a Pintor Isidre Nonell i més endavant s'hi afegiran altres carrers.  

Avinguda del Canal
Es tracta de la primera urbanització d'aquesta avinguda, entre el carrer Doctor Soler i Torrens i l'avinguda d'Apel·les Mestres i, per tant, s'ha executat amb la col·laboració econòmica dels veïns, mitjançant contribucions especials. El cost total dels treballs ha estat d'uns dos milions d'euros. Les obres han permès eliminar els dos nivells del carrer, produïts pel pas inferior del canal d'aigua, que abans estava cobert amb una llosa que s'ha substituït per qüestions de seguretat. La principal característica del nou carrer és que s'ha pavimentat amb llambordes extretes d'altres carrers i que s'han tallat pel mig, de manera que formen un paviment llis i estèticament agradable. Les obres han inclòs la urbanització dels trams dels carrers Rigual, Mariscal Joffre i Doctor Robert que desemboquen a l'avinguda del Canal i que també s'han pavimentat amb llambordes recuperades. Les obres han resolt l'encaix de l'avinguda amb els equipaments de l'altra banda (Sol Solet, CEIP Menéndez Pelayo, parc del Fondo d'en Peixo, zona esportiva...). L'actual tanca del camp de futbol es substituirà per una de nova, de fusta, per la qual s enfilaran plantes. La zona de l'avinguda més propera al CEM Fondo d'en Peixo s'ha tractat sota el concepte de jardí mediterrani, amb sauló i arbres. Cal fer esment de la instal·lació, en aquest espai, d'una escultura de Rosa Parés, titulada Flor de garba, que està composta per dues figures humanes, una pagesa i un pagès, i que és un homenatge a l'agricultura. 

Cases de la Seda
Els carrers Vendrell i Carles Stulemeijer, del barri de les Cases de la Seda, s'han renovat totalment, s'han eliminat les llambordes i s'han deixat a un sol nivell, amb el mateix tractament que els carrers del nucli antic amb prioritat per a vianants. El cost de les obres ha estat d'uns 900.000 euros, amb subvenció de la Mancomunitat Metropolitana de Municipis. S'han renovat tots els serveis i, també, l'arbrat, que estava vell i malalt, i s'ha substituït per arbres com xicrandes i washingtònies. En resposta a una demanda veïnal, a la placeta on s'encreuen tots dos carrers, s'hi ha fet una instal·lació elèctrica perquè els veïns puguin connectar-hi els elements per a la festa major del barri.  

D. M.  

Compartir

Noticies relacionades

Platja del Prat

divendres, 24 setembre, 2021 - 11:00

A partir de l’1 d’octubre, no hi haurà zona verda a la platja i tanca l’aparcament del CRAM

Tot i que ja s’ha acabat la temporada de bany, encara podem gaudir del nostre...
Tall camí Marina

divendres, 24 setembre, 2021 - 08:15

Tall al camí de la Marina

Es tracta d’un dels accessos més habituals per arribar als Espais Naturals...