Esteu aquí

L’estalvi del 8M es destina a entitats de suport a dones que pateixen violència masclista

TEMES: Persones,Dones

El seguiment de la vaga convocada per reivindicar el 8M per part de les treballadores de l’Ajuntament del Prat va suposar un estalvi de 12.438 € en sous que aniran a entitats que lluiten cada dia pels drets de la dona.

dijous, 26 juliol, 2018 - 10:15

El passat 8 de març, coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de la Dona, es va convocar una vaga feminista històrica amb la finalitat de  reivindicar el treball femení, la lluita contra l’escletxa salarial, el respecte a la diversitat sexual, el dret a decidir sobre el cos, una educació lliure de valors patriarcals i denunciar la violència masclista que pateixen les dones pel sol fet de ser dones.

El seguiment d’aquesta vaga per part de les treballadores de l’Ajuntament del Prat va suposar un estalvi de 12.438 € en sous. L’Ajuntament, va aprovar en Junta de Govern destinar aquest diners a entitats que lluiten pels drets de la dona.

Les dues entitats seleccionades amb el suport dels sindicats, i que rebran 6.218 € cadascuna, són:

· Fundació AGI (Assistència i Gestió Integral), pel seu programa d’acollida d’urgència per a dones i fill/es que han hagut d’abandonar la seva llar per motius de seguretat física i psíquica. Es tracta d’un espai de contenció emocional, així com un suport transitori per fer front a situacions de violència masclista

· Associació AADAS (Associació de Dones Agredides Sexualment), pel seu servei d’atenció i assistència psicològica i jurídica a les dones víctimes d’agressions sexuals.

Compartir

Noticies relacionades

Taula Reconstruccio

dijous, 23 juny, 2022 - 10:45

L’Ajuntament i els agents socials del Prat han executat el 94% de l’estratègia local per fer front a l’impacte de la covid acordada fa dos anys

La Taula de reconstrucció del Prat, integrada pels principals agents socials,...

dimecres, 22 juny, 2022 - 12:30

El grup “L’art de cuidar” descobreix la història de les dones de la Barcelona rebel

El passat mes de febrer es va crear “L’art de cuidar”. Un grup de dones que va sorgir d’un espai ...

dimarts, 21 juny, 2022 - 09:30

Benestar animal durant les festes i revetlles

Compartim alguns consells i precaucions a tenir en compte per garantir el...