Esteu aquí

L'esport femení i el bàsquet al Prat

El fet que el 8 de març se celebrarà a tot el món un dia dedicat a les dones, hem considerat adient dedicar la contraportada a una entitat plenament femenina, que demostra el fort creixement que en la nostra ciutat ha tingut en els darrers anys l'esport practicat per dones.

divendres, 1 març, 2002 - 01:00

L'Associació Esportiva Bàsquet Pratenc Femení es va fundar el 1994, fruit de la fusió dels equips femenins del CB Prat i de l'AE Prat. Des d'aleshores fomenta la pràctica del bàsquet entre la població femenina de la ciutat, a partir de la base, amb equips de nenes de categories de promoció fins a arribar a l'equip sènior.
L'esport femení ha viscut durant els últims anys a la nostra ciutat un fort creixement, especialment en alguns esports com el voleibol, el bàsquet, la gimnàstica rítmica, l'atletisme, la natació o el patinatge, entre altres. En un d'aquests esports, el bàsquet, hi trobem un equip femení actualment dirigit per dones, l'AE Bàsquet Pratenc Femení, que des de fa vuit anys fomenta la pràctica d'aquest esport des de la base fins a l'equip sènior.
Són exemples d'aquest important treball amb la base del bàsquet local a la categoria femenina, jugadores com Mónica Lázaro, actualment al CB Cornellà, que aquesta temporada s'ha proclamat campiona cadet de seleccions autonòmiques amb la Selecció Catalana cadet. O també, Susana Vert, que la temporada passada va ser campiona d'Espanya júnior amb el Club Universitari.

El júnior i el cadet, els més destacats
Des de la seva formació el 1994 i fins al 2000, Bienvenido Aguado va presidir l'AE Bàsquet Pratenc Femení, que ara té com a presidenta Montse Martínez i com a vicepresidenta Susana Jiménez. Actualment, 56 jugadores formen part d'aquesta entitat, que compta amb un total de cinc equips: un sènior, un júnior, un cadet, un infantil i un mini. Tots aquests equips entrenen els dilluns, dimecres i divendres i competeixen els caps de setmana al pavelló del recentment inaugurat Complex Esportiu Municipal Júlio Méndez, després de ferho durant els darrers anys a la pista Xavier Marcilla del Fondo d'en Peixo. Aquest canvi suposa una millora de les instal·lacions utilitzades, cosa que ha d'ajudar l'entitat a continuar endavant en la seva tasca forjadora de noves jugadores de bàsquet i en la promoció de l'esport femení.
Els equips de l'AE Bàsquet Pratenc Femení que més bon rendiment estan donant aquesta temporada són el júnior i el cadet. Aquest fet fa preveure un bon futur de l'equip sènior per als propers anys i demostra el bon treball que s'ha fet fins ara i que es continua fent actualment, amb el recolzament del patrocinador Atofina, que un any més dóna suport a l'esport del Prat i més concretament als cinc equips que actualment té l'AE Bàsquet Pratenc Femení.
Cal destacar les activitats extraesportives que l'entitat organitza durant tot l'any, per Nadal i a final de temporada, per fomentar la unió entre les components dels diferents equips: per exemple el campus que organitza cada estiu amb la finalitat de cercar noves jugadores i difondre i fomentar l'esport i el bàsquet entre les nenes de la nostra ciutat. 

JAUME VILÀ 

Compartir

Noticies relacionades

Residència de gent gran

dimarts, 31 març, 2020 - 10:15

L'alcalde demana que la UME faci tasques de desinfecció a la residència de gent gran Onze de Setembre

Lluís Mijoler trasllada a la Delegada del Govern espanyol a Catalunya la...
Residència de gent gran

dilluns, 30 març, 2020 - 09:00

El Prat demana al Govern un pla d’actuació urgent per garantir la protecció als serveis domiciliaris i a les residències de la ciutat

L’Ajuntament del Prat de Llobregat ha reclamat a la Generalitat de Catalunya...
Mascaretes coronavirus El Prat

dissabte, 28 març, 2020 - 19:45

L'Ajuntament agraeix les iniciatives ciutadanes que fan mascaretes i recorda que són una protecció complementària, però no suficient davant del coronavirus

Respectar el confinament, mantenir la distància de seguretat i mantenir la...