Esteu aquí

L’escola Jaume Balmes participa en una plantada d’arbres al Parc Nou

Es tracta de més de 50 alumnes de tercer i quart de primària que formen part d’un projecte de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Plantada arbres Parc Nou

divendres, 9 abril, 2021 - 13:00

El Parc Nou ja té 12 pollancres més gràcies al projecte Arrela’t de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que ha aplegat un grup molt nombrós d’infants entre 8 i 10 anys de l’escola Jaume Balmes. S’aconsegueix així un doble objectiu: sensibilitzar els més petits sobre la importància de tenir cura de l’entorn i, al mateix temps, se’ls implica d’una manera més directa a través de les plantacions, que se les fan seves.

Aquests espais participatius propicien la implicació de les escoles i els infants però també les famílies, que aprenen a donar més importància a la conservació del seu entorn més proper.  Es tracta de la primera actuació de les reposicions d’arbres de la campanya d’hivern d’enguany.

Activitats per conèixer el nostre territori: La biodiversitat dels parcs

L’Ajuntament del Prat treballa des de fa més de 30 anys en programes d’Educació Ambiental que inclouen projectes molt diversos: des de formació a les escoles i instituts, activitats educatives o visites didàctiques a indrets d’interès, com ara dels emplaçaments més rics en biodiversitat que tenim a la ciutat: els parcs urbans, i en concret el parc Nou i el parc del Riu sota el nom La biodiversitat dels parcs.

Es tracta d’uns espais molt propers a les zones naturals del Delta del Llobregat i acullen una importat diversitat d’espècies, permeten així un bon treball en aquest àmbit. Aquests espais són escenaris també per d’altres activitats, no només descoberta, si no d’altres projectes com les caixes niu o les jugateques. 

Xarxa de Parcs Metropolitans

L’Àrea Metropolitana de Barcelona és l’encarregada, d’acord amb els ajuntaments metropolitans, de la gestió integral dels parcs, entre ells, els que es troben a la nostra ciutat. En total, la xarxa està constituïda per 51 parcs repartits en 33 municipis i amb un superfície total de gairebé tres milions de metres quadrats.

Compartir

Noticies relacionades

Guinguetes platja

divendres, 17 setembre, 2021 - 12:15

Les guinguetes de la platja modifiquen els seus horaris pels últims dies de temporada de bany

La qualitat de l’aigua continua sent excel·lent pel bany segons les darreres...
Projecte Sorell

dijous, 16 setembre, 2021 - 08:30

El programa SORELL aconsegueix estalviar més de 20.000 kg anuals de paper en llibres de text

La iniciativa, a més, permet abaratir la tornada a l’escola un 85% a les...

dilluns, 13 setembre, 2021 - 14:45

Obres de millora a les escoles

Durant l’estiu, l’Ajuntament ha realitzat diverses actuacions per tal de...