Esteu aquí

L'Escola d'Arts en Viu present a les jornades estatals d'escoles de música i arts

Les jornades, organitzades per la UEMyD, s'han realitzat els dies 5 i 6 de novembre a Toledo

dimecres, 10 novembre, 2021 - 10:00

L'Escola d'Arts en Viu del Prat va participar a les Jornades que la Unión de escuelas de Música y Dansa (UEMyD) va organitzar el passat cap de setmana a Toledo. Aquestes jornades es van convocar amb el títol de "Escuelas de Música y Artes Escénicas: la educación al servicio de la comunidad", i els organitzadors de les mateixes van voler donar a conèixer diferents escoles de l'estat que estiguessin apostant per les arts en plural. Es per això que van demanar a l'Ajuntament del Prat que expliqués el seu projecte interdisciplinar de L'Escola d'Arts en Viu, emmarcat en el Sistema d'Arts en Viu de la ciutat.

Es van presentar 2 exemples més de municipis que estan treballant en aquesta direcció, en concret els municipis de Toldeo i Errenteria, i es va dur a terme una taula rodona per debatre sobre els valors d'aquests tipus de projectes i les estratègies d'implementació que  es porten a terme en cada cas.

Les jornades van tractar també la integració i la cohesió social a través de les arts, amb la presentació d'altres experiències, i també van tenir un espai dedicat al debat sobre els marcs legals actuals i futurs, centrant-se especialment en els nous decrets d'escoles de música, dansa i arts que s'estan redactant a diferents comunitats autònomes i el nou projecte de Llei d'ensenyaments artístics.

La UEMyD és una federació de les diferents associacions d'escoles de música i dansa de cada comunitat autònoma, i en aquesta ocasió hi van participar representants de les associacions d'Andalusia, Castella La Manxa, Madrid, Euskadi, Navarra, València i Catalunya.

Per part de L'Escola d'Arts en Viu van ser el seu director Jordi Umbert, i el seu gerent Ruben Bes, els encarregats de fer la presentació i participar a la taula rodona.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 14 gener, 2022 - 11:00

"In-Sanctus?" visibilitza, a través de la fotografia, les violències que pateixen les dones

L'exposició amb les imatges del projecte guanyador de la beca de fotografia i...
Centric_Albert_galceran_xerrada_òpera_2

dimecres, 12 gener, 2022 - 13:45

Aquest any, descobrim la clàssica al Cèntric

Seguint amb la seva aposta per difondre la música clàssica i l’òpera, l...

dimarts, 11 gener, 2022 - 18:30

Vols saber com sonen les reverberacions de diferents espais del Prat?

Endinsa’t en les simulacions d’espais acústics de la ciutat, resultat del...