Esteu aquí

L'Escola d'Arts en Viu ofereix un programa d'accés a estudis artístics superiors

Carlos Saez defensa el repertori que presentarà a les proves d’accés al grau superior

dimarts, 13 abril, 2021 - 09:00

Aquest passat divendres 9 d’abril l’alumne Carlos Saez va realitzar un passi intern per al professorat de L’Escola d’Arts en Viu amb l’objectiu de posar-se a prova tant a ell com als seus acompanyants davant d’un tribunal amb el repertori que porta tot el curs preparant-se. Aquest repertori serà el que defensarà en un parell de mesos a les proves d’accés al grau superior de música que vol realitzar a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), i el qual serà avaluat per un tribunal d’aquest centre. L’objectiu principal d’aquest passi és emular la situació d’estres que suposa als aspirants i els seus acompanyants el fet de situar-se davant d’un tribunal i defensar un repertori de gran complexitat amb solvència, serenitat i superant qualsevol trac o por escènica. A més, el professorat assistent va aprofitar per donar alguns consells per la millora de l’execució tant al mateix estudiant com a la resta d’acompanyants.

El Carlos és un dels estudiants del programa de PAGS (preparació per a l’accés al grau superior), dissenyat per acompanyar a aquell alumnat que desitja superar les proves d’accés als estudis de grau en música, tant a nivell interpretatiu com teòric. A Catalunya el grau en música (en les seves diferents especialitats) es pot cursar a l’ESMUC, al Conservatori Superior del Liceu, al ESEM del Taller de Músics o al Centre d’Estudis Musicals Jam Session, tots ells a Barcelona i on tots són d’iniciativa privada excepte l’ESMUC que pertany al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

Els nostres alumni que amb anterioritat van cursar el programa de PAGS, l’Alexandra Mecinas, l’Anna Sànchez i l’Ana Cruz, varen aconseguir superar les proves i obtenir plaça a algun d’aquests centres.

En aquests moments s'està treballant en col.laboració amb el Teatre Kaddish per oferir un PAGS de teatre, i en el futur està previst fer-ho tamb´r per a l'especialitat de dansa.

 

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 26 novembre, 2021 - 12:00

“Les fosses comunes de la Guerra Civil: estat de la qüestió” amb l’arqueòleg pratenc Jordi Ramos

Aquesta activitat forma part del programa d’activitats vinculades a l...
Josep Mayol Colell, en rebre el Premi Ciutat del Prat l'any 2010.

dijous, 25 novembre, 2021 - 15:15

Mor Josep Mayol, pintor i dibuixant reconegut com a Premi Ciutat del Prat el 2010 i Fill Adoptiu des del 2017

"Mayol va contribuir a l’impuls al Prat de l’educació i la cultura, que avui...

dimarts, 23 novembre, 2021 - 10:00

Quilos X Llibres

El Gran Recapte d’aliments arriba a la Biblioteca Antonio Martín