Esteu aquí

Les sancions per incivisme amb gossos es dupliquen

Després de les campanyes d'informació i divulgació, la Policia Local ha passat a la fase sancionadora, amb resultats visiblement positius

dimecres, 19 gener, 2011 - 10:15

Les noves ordenances municipals de civisme i de tinença i protecció d'animals, actualitzades el 2010, i la creixent demanda ciutadana, han portat a la Policia Local a actuar de manera més intensa contra les persones  que vulneren les normes de convivència.

No recollir les deposicions dels gossos, deixar-los orinar en llocs no permesos o portar-los sense corretja són les actituds més censurades per la població del Prat i, també, les més sancionades per la Policia Local.

Després d'una fase d'intensa campanya informativa per part de l'Ajuntament, la Policia Local va fer el 2010 un total de 2.300 inspeccions o intervencions en la via pública a persones que passejaven amb gossos. D'aquestes, 185 van acabar en expedient sancionador, més del doble dels oberts el 2009, quan van ser 90. Dels 185 expedients oberts el 2010, 20 estaven relacionats amb els gossos de races potencialment perilloses.

Menys excrements al carrer
L'increment del control policial i la conscienciació ciutadana han donat com a resultat que cada cop hi hagi menys caques a les places i carrers del Prat i, per tant, menys sancions per aquest motiu.

Import de les multes
Orinar en llocs no permesos, no recollir les deposicions o dur el gos sense lligar comporta una sanció de fins a 750 €. Passejar un gos perillós sense lligar o sense morrió suposa una multa de fins a 1.500 €.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 6 desembre, 2019 - 11:30

La valoració ciutadana de la convivència al Prat supera la mitjana metropolitana

En el seu primer any de funcionament, el Servei de Bon Veïnatge i Convivència...

dijous, 5 desembre, 2019 - 11:45

La Fundació Espigoladors rep el Premi Voluntariat 2019 de la Generalitat

L'entitat pratenca es dedica a aprofitar aliments que queden als camps...

dijous, 5 desembre, 2019 - 10:30

5 de desembre, Dia Internacional del Voluntariat

L'Ajuntament impulsa la campanya "1+1=Voluntariat"